Trupul liderului Hezbollah a fost scos de sub dărâmături. 20 de comandanți au fost uciși în atacul asupra sediului grupării

Trupul liderului Hezbollah a fost scos de sub dărâmături. 20 de comandanți au fost uciși în atacul asupra sediului grupării

Trupul liderului Hezbollah Hassan Nasrallah a fost scos de sub dărâmături, a dezvăluit duminică pentru CNN o sursă de securitate libaneză. Israelul a anunțat că a ucis alți 20 de membri ai grupării șiite libaneze în bombardamentul de vineri asupra cartierului general al organizației din Beirut, relatează BBC.

Liderul hezbollah a fost ucis vineri într-un atac asupra sediului grupării FOTO ARHIVĂ

Liderul hezbollah a fost ucis vineri într-un atac asupra sediului grupării FOTO ARHIVĂ

Cadavrul șefului Hezbollah era intact, a afirmat sursa libaneză.

20 de comandanți de diferite ranguri ai grupării au fost uciși împreună cu Hassan Nasrallah, au anunțat Forțele de Apărare ale Israelului (IDF). Printre aceștia se numără Ali Karaki, comandantul frontului sudic, dar și Hussein Jazini, comandantul unității de securitate, respectiv Samir Tawfiq Dib, despre care IDF spune că a fost „un vechi confident și consilier al lui Nasrallah”.

Totodată, Hezbollah a anunțat moartea unui alt comandant superior, și anume a lui Nabil Qaouk , șeful unității sale de securitate preventivă și membru al consiliului central al Hezbollah. Acesta a fost ucis sâmbătă într-un raid israelian în zona Chyah, la periferia Beirutului.

Armata israeliană declară că a efectuat un nou bombardament în suburbiile sudice ale Beirutului.

Forțele de Apărare Israelului au anunțat într-o scurtă declarație că „au efectuat o lovitură precisă” în zona Dahiyeh.

Hezbollah a continuat să lanseze duminică rachete peste graniță, potrivit IDF

În vestul Galileii și zonele HaAmakim, „au fost identificate aproximativ 10 proiectile care traversau din Liban, dintre care unele au fost interceptate”, a transmis armata israeliană.

În ultimele ore, avioanele de luptă ale IDF „au lovit ținte teroriste ale Hezbollah în Liban, inclusiv lansatoare îndreptate către teritoriul israelian, depozite de arme și locuri de infrastructură teroristă”, se mai arată în comunicatul IDF.

17 membri ai unei familii, uciși în bombardamente israeliene

Presa de stat libaneză relatează că cel puțin 17 persoane din aceeași familie au fost ucise în Zboud după atacurile aeriene israeliene în Valea Bekka, relatează BBC.

Potrivit Agenției Naționale de Știri din Liban, patru persoane au fost, de asemenea, ucise și mai multe rănite în urma atacurilor asupra Halbata, Bekaa, după ce au fost bombardate două case din sat, precum și un cort pentru sirienii strămutați.

Aproape 80.000 de civili au fugit în Siria

Date actualizate arată că peste 36.000 de sirieni și 41.300 de libanezi au trecut granița în Siria începând din 23 septembrie, potrivit NNA, agenția de știri de stat a Libanului, care l-a citat pe ministrul libanez Nasser Yassin.

Numărul persoanelor strămutate care s-au înregistrat la adăposturi este de peste 116.000.

UNCHR a postat pe X în cursul zilei despre „miile de familii” care fug din Liban în Siria.

Israelul vizează conducerea de vârf a Hezbollah

În ultimele 11 luni, Israelul a eliminat aproape toată conducerea de vârf a grupării, relatează The Sun.

FOTO via The Sun

FOTO via The Sun

Un potențial candidat pentru a prelua șefia grupării a fost ucis la sfârșitul lunii iulie.

Fuad Shukr, despre care Israelul a susținut că a coordonat un atac mortal cu rachetă asupra Înălțimilor Golan, în urma cărora 12 copii au fost uciși , a fost asasina pe 30 iulie.

Shukr a fost identificat drept mâna dreaptă a lui Nasrallah, fiind unul dintre oficialii militari cheie ai Hezbollah de când organizația a fost fondată cu peste patru decenii în urmă.

Ibrahim Aqil, șeful operațiunilor Hezbollah, pentru care SUA a oferit o recompensă de șapte milioane de dolari a fost ucis în bombardamentul IDF din sudul Beirutului.

Printre cei care și-au mai pierdut viața s-a numărat și Ahmed Wahabi, comandantul forței de elită Radwan.

Atacurile Israelului vizează sistematic lanțul de comandă, de pildă, mai mulți membri subordonați lui Karaki fiind eliminați în lunile precedente.

Taleb Abdullah, comandantul diviziei regionale Nasr, și Muhammad Nasser, comandantul diviziei regionale Aziz, au fost uciși în atacuri aeriene în Liban, pe 11 iunie și 3 iulie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Pe asta ați văzut-o?

2 Avertismentul serviciilor secrete americane despre războiul din Ucraina

3 Foarte interesant!

4 Băsescu / „Dacă ar fi să aleg dintre toți aceștia, este clar că cel mai potrivit pentru funcția de președinte este Ciucă”

5 Hassan Nasrallah, liderul Hezbollah, a fost ucis. Gruparea şiită a ripostat cu puțin timp în urmă