Trupele trimise de Putin pentru un contraatac în zona Kursk ar fi înconjurate de ucraineni. Zelenski salută „succesul”

Trupele trimise de Putin pentru un contraatac în zona Kursk ar fi înconjurate de ucraineni. Zelenski salută „succesul”

Forțele Moscovei care contraatacă incursiunea Ucrainei în Rusia, au fost încercuite într-o zonă din regiunea Kursk.

Atacul ucrainean în regiunea Kursk, continuă FOTO: Profimedia

Atacul ucrainean în regiunea Kursk, continuă FOTO: Profimedia

În ultima săptămână, Rusia a răspuns prin trimiterea a aproximativ 35.000 de soldați în zonă, conform estimărilor Kievului, forțele Moscovei înregistrând inițial unele succese pe flancul stâng al proeminenței Kursk, recucerind teren.

Însă Roman Pogorilyi, fondatorul platformei ucrainene de informații open-source DeepState, a declarat pentru agenția de presă ucraineană RBC că există o „zonă «gri» foarte interesantă în încercuire” și că trupele ruse „sunt înconjurate”.

„Situația este dinamică, este prea devreme pentru a trage concluzii”, a adăugat Roman Pogorilyi, potrivit Newsweek .

Emil Kastehelmi, un analist open-source care urmărește războiul cu Black Bird Group, a declarat pentru Newsweek că Rusia a făcut unele câștiguri minore pe flancul estic, dar nu s-au întâmplat prea multe în afară de recucerirea unui sat.

„Probabil că rușii nu și-au propus să recucerească întreaga zonă Kursk cu această operațiune, ci au vrut să își îmbunătățească pozițiile actuale. Este posibil să urmeze și altele în viitor”, a declarat el.

Forțele ucrainene și ruse au continuat să avanseze în districtul Glushkovski, deoarece trupele Kievului au început să se îndrepte spre Glushkovo și au avansat la sud de așezarea urbană Korenevo, unde desfășoară atacuri, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului (ISW), care citează imagini geolocalizate și Ministerul rus al Apărării.

Forțele ruse au reușit să restabilească o rută terestră de la Glushkovo la Korenevo, „reducând astfel necesitatea unora dintre podurile temporare peste râul Seym”, a declarat Kastehelmi.

Avansurile Ucrainei la Kursk au „stricat” ofensiva planificată de Rusia

Zelenski salută „succesul” de la Kursk, în timp ce Rusia lovește cu artileria în golful Pokrovsk

Noile atacuri ucrainene de peste graniță par a fi mai degrabă reactive - sincronizarea mă face să mă îndoiesc că au planificat să înceapă aceste atacuri chiar în acest moment. Ucrainenii sunt, din păcate, acum un pic întârziați, deoarece rușii au reușit deja să deschidă rutele de aprovizionare și nu mai sunt atât de dependenți de podurile temporare”, a declarat președintele ucrainean.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cel puțin 11 morți și mii de răniți, după ce pagerele cu care comunicau membrii Hezbollah au explodat simultan / Incidente similare și în Siria / Isra…

2 Fraților, în ce țară trăim? Un român a construit un bloc, a vândut apartamente, dar nu a declarat nimic la ANAF

3 „E o moarte fără sens. Peste 20 de ani, nimeni nu-și va aminti de tine” / Un soldat rus își îndeamnă camarazii să nu lupte pe front

4 Revin brigăzile de geniu. Primul semn că Franța se pregătește de un război de mare intensitate

5 Cine este piromanul din Parlament, care a pus pe jar Poliția Română. Se întorsese recent din Italia