Trump, pe primul loc într-un nou sondaj. Rezultatul alegerilor prezidențiale din SUA rămâne imprevizibil

Trump, pe primul loc într-un nou sondaj. Rezultatul alegerilor prezidențiale din SUA rămâne imprevizibil

Candidatul republican la președinție Donald Trump se află în fața rivalei sale democrată Kamala Harris cu 1% într-un nou sondaj național realizat de NYT și Siena College, relatează Bloomberg .

Donald Trump are un avans de unu la suta în fațța Kamalei Harris/FOTO:Arhiva

Donald Trump are un avans de unu la suta în fațța Kamalei Harris/FOTO:Arhiva

Sondajul a arătat că sprijinul pentru Trump este de 48% față de 47% pentru Harris, o diferenţă care se încadrează în marja de eroare de trei puncte a sondajului, ceea ce înseamnă că este posibilă victoria oricăruia dintre candidaţi în alegerile din 5 noiembrie.

56% dintre alegătorii înregistrați cred că Trump va face o treabă mai bună cu economia, în timp ce 51% evaluează condițiile economice actuale ca fiind proaste.

De asemenea, 28% dintre respondenți sunt convinși că trebuie să afle mai multe despre Harris, care a devenit candidatul democrat când președintele Joe Biden a renunțat la cursă în iulie.

Între timp, sondajul a arătat un uşor avans a entuziasmului pentru vot în rândul democraţilor, 91% spunând că sunt entuziasmaţi de vot, comparativ cu 85% dintre republicani.

În timp ce campania lui Trump a trecut printr-o perioadă relativ dificilă în săptămânile care au urmat retragerii preşedintelui democrat Joe Biden din cursă, în iulie, cele mai recente sondaje indică faptul că nucleul bazei sale de sprijin rămâne constant.

Sondajul arată că dezbaterea prezidenţială de marţi ar putea fi un moment crucial.

Harris va avea ocazia să ofere mai multe detalii despre politicile pe care le are în vedere, în timp ce se va confrunta cu Trump pe parcursul a 90 de minute. Cursa este atât de strânsă, încât chiar şi un impuls marginal pentru oricare dintre candidaţi ar putea fi semnificativ.

De când Harris l-a înlocuit pe Joe Biden în fruntea listei democrate, Kamala Harris şi-a intensificat mitingurile electorale, dar şi-a limitat apariţiile fără scenariu şi a redus la minimum interviurile cu presa, încercând să îşi consolideze sprijinul în rândul unei părţi esenţiale a bazei sale, clasa muncitoare şi albii din mediul rural.

Cifrele-cheie din ultimul sondaj sunt similare cu cele din ultimul sondaj comparabil New York Times/Siena College, publicat la sfârşitul lunii iulie. În acel sondaj, Trump avea, de asemenea, un avans de un punct procentual, o diferenţă care se încadrează în marja de eroare.

Sondajul îm rîndul a 1.695 de alegători înregistrați a fost realizat telefonic în perioada 3-6 septembrie. Eroarea este de 3%.

Mediile sondajelor indică o cursă strânsă în statele cheie care vor decide soarta alegerilor.

Fostul preşedinte republican George W. Bush, nu intenţionează să anunţe pe cine susţine sau să exprime modul în care el sau soţia sa Laura vor vota în alegerile prezidenţiale din noiembrie, a declarat, sâmbătă, un purtător de cuvânt, citat de Reuters.

„El s-a retras din politica prezidenţială cu mulţi ani în urmă”, a declarat purtătorul de cuvânt, care nu a dorit să fie numit.

Anunţul a fost făcut la o zi după ce vicepreşedintele lui Bush, Dick Cheney, a anunţat că va trece linia partidului şi va vota pentru candidata democrată la prezidenţiale Kamala Harris în detrimentul fostului preşedinte republican Donald Trump.

Cheney, care a fost vicepreşedinte al lui Bush între 2001 şi 2009, a declarat vineri că „în istoria de 248 de ani a naţiunii noastre, nu a existat niciodată un individ care să reprezinte o ameninţare mai mare pentru republica noastră decât Donald Trump”.

Harris a declarat sâmbătă că susţinerea ei de către Dick Cheney şi fiica sa Liz, fost reprezentant al SUA, a fost „curajoasă” pentru că a pus ţara înaintea partidului politic.

Mike Pence, care a fost vicepreşedintele lui Trump timp de patru ani, a declarat că nu îl va susţine pe fostul său şef, dar nu a sprijinit-o pe Harris.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Să vă fie rușine! Mori de foame sau ce?” / O rusoaică de lângă Belgorod a surprins forțele armate ruse în timp ce îi jefuiau casa

2 „Doamne-ajută să nu-mi iau nicio țeapă!” / Experiența spirituală trăită de Mircea Bravo la Eforie Nord

3 Asta e Rusia, oameni buni... Un fost prizonier de război ucrainean descrie torturile la care a fost supus timp de aproape doi ani în închisorile din c…

4 Cum a murit Avram Iancu, eroul tragic al moților. „Nu avea asupra lui, decât o năframă zdrențuită, fluierul și jalba”

5 Dezbaterea televizată Kamala Harris - Donald Trump: „O luptă de cuțite într-o cabină telefonică”. Ce spun ultimele sondaje