Trump amenință că îl aruncă pe Zuckerberg în pușcărie. „Îl urmărim îndeaproape”, transmite fostul președinte al SUA

Trump amenință că îl aruncă pe Zuckerberg în pușcărie. „Îl urmărim îndeaproape”, transmite fostul președinte al SUA

Donald Trump a avertizat că Mark Zuckerberg își va „petrece restul vieții în închisoare” dacă Facebook va influența ilegal rezultatul alegerilor prezidențiale din SUA.

Donald Trump îl amenință pe Mark Zuckerber FOTO: EPA EFE

Donald Trump îl amenință pe Mark Zuckerber FOTO: EPA EFE

Într-o carte, care va fi publicată săptămâna viitoare, Trump a susținut că miliardarul a „dirijat” Facebook împotriva sa în timpul campaniei din 2020, potrivit The Telegraph.

Trump a susținut în cartea intitulată „Salvați America” că Zuckerberg ar fi vizitat Biroul Oval și „și-ar fi adus soția foarte drăguță la dineuri, ar fi fost cât se poate de drăguț”, în timp ce se implica într-un „complot împotriva președintelui”.

„Îl urmărim îndeaproape și, dacă face ceva ilegal de data aceasta, își va petrece restul vieții în închisoare - la fel ca și alții care trișează în alegerile prezidențiale din 2024”, a spus Trump, potrivit publicației citate.

În timpul campaniei din 2020, gigantul tehnologic a blocat reclame care susțineau fraude electorale și a interzis ulterior grupuri precum „Stop the Steal”. Acesta l-a blocat pe Trump în urma revoltelor din 6 ianuarie de la Capitol Hill, înainte de a-i restabili contul doi ani mai târziu.

De atunci, Facebook și-a schimbat politicile pentru a permite reclamele care includ afirmații nefondate ale lui Trump și ale susținătorilor săi potrivit cărora alegerile din 2020 au fost fraudate.

Zuckerberg a declarat că nu va face nicio contribuție financiară în timpul alegerilor din 2024. În scrisoare, el a spus: „Scopul meu este să fiu neutru și să nu joc un rol într-un fel sau altul”.

Aceasta vine după ce Zuckerberg a recunoscut în fața unei comisii americane că Facebook a fost „presat în mod repetat” de administrația Joe Biden să blocheze dezinformarea despre Covid-19, adăugând că solicitările de a cenzura conținutul au fost greșite.

Într-o scrisoare adresată Congresului, acesta a adăugat, de asemenea, că, în retrospectivă, Facebook nu ar fi trebuit să retrogradeze un articol dăunător din New York Post despre fiul lui Joe Biden, Hunter, pe fondul afirmațiilor că ar fi putut face parte dintr-o campanie rusă de dezinformare.

„De atunci a devenit clar că reportajul nu a fost dezinformare rusească”, a declarat Zuckerberg, adăugând că societatea și-a schimbat politicile.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Un vrăjitor eretic, care umbla cu chiromanția, hipnoza, yoga și alte nebunii nu poate fi sfânt” / Petiție împotriva canonizării călugărului Arsenie B…

2 Țiriac i-a luat mașina Ionelei Cozmiuc înapoi: motivul din spatele unui gest surprinzător

3 Miliardarul John Foley spune că și-a pierdut toți banii: „Au fost pe hârtie”

4 Guvernul român începe negocierile pentru cumpărarea portului strategic din Republica Moldova

5 Un american în România / „Problema e că acolo pur și simplu nu ne putem permite să trăim”