Trucuri eficiente și practice pentru a menține răcoare în locuință în zile caniculare

Trucuri eficiente și practice pentru a menține răcoare în locuință în zile caniculare

Chiar dacă nu ai aer condiţionat, există câteva trucuri prin care îţi poţi transforma casa într-un loc răcoros.

Ventilatorul ajută să depășim zilele caniculare FOTO: Shutterstock

Din diferite motive, precum lipsa banilor, a spaţiului sau din cauza zgomotului, mulţi români nu îşi pot instala în locuinţă un aer condiţionat. Astfel, foarte multe persoane deţin ventilatoare pentru a răcori apartamentele sau casele .

Cum poate deveni ventilatorul mai eficient

Pentru a obține efectul maxim de răcoare de la un ventilator este important cum și unde îl așezi în cameră.

De exemplu, aparatele cu picior ar trebui să stea în colțul camerei, pentru ca aerul să fie ventilat mai bine. Dacă afară este mai răcoare decât în casă, ventilatorul trebuie așezat în dreptul geamului care va fi lăsat deschis. Este recomandat să faci acest lucru în timpul nopții, când temperaturile exterioare sunt mai scăzute. Ventilatorul va trage aerul rece din spate și îl va aduce în interior, potrivit principiului său de funcționare, arată sursa citată.

Prosop ud sau bol cu cuburi de gheață

O metodă eficientă pentru a aduce răcoarea în casă este să folosești ventilatorul și pe post de umidificator. Dacă aerul din casă este prea uscat, poți crește procentul de umezeală din atmosferă cu ajutorul ventilatorului.

Trucul este simplu: uzi o batistă, o cârpă sau un prosop subțire și să îl agăți în fața ventilatorului. Atunci când aerul este recirculat, acesta usucă bucata de textil, iar apa ajunge în atmosferă.

Răcoare faci în casă și cu vas cu gheață pus în fața ventilatorului. Dacă așezi un bol sau o tavă cu cuburi de gheață exact unde suflă aer ventilatorul, temperatura din încăpere va scădea cu câteva grade. Practic, aerul ventilat se lovește de suprafața gheții și va deveni mai rece. Până când gheața se topește complet, temperatura din cameră va fi cu 2-3 grade mai mică.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Mi-a ajuns, nu se va mai repeta aventura” / Cea mai săracă țară din UE, prezentată lumii întregi de un celebru vlogger

2 Cine este bătrâna putred de bogată din rețeaua grupării Coldea-Dumbravă. A semnat un contract de consultanță cu avocatul Trăilă

3 Un jurnalist spaniol le sugerează românilor și slovacilor „blatul perfect”

4 „Sigur că e mai ieftin decât pe litoralul nostru” / Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia

5 VIDEO Cum arată acum prima și singura autostradă construită de chinezi în România