Trucul unui celebru bucătar, care transformă orice bulion din magazin într-un sos de roșii rafinat. De ce aveți nevoie
Un celebru bucătar a povestit un truc pentru a da o savoarea sosului de roșii de supermarket. Este nevoie doar de o tigaie și trei ingrediente ieftine.
Bulionul poate fi îmbunătățit cu câteva ingrediente ieftine FOTO: Shuterstock
Ferran Adrià este unul dintre cei mai renumiți bucătari din istoria bucătăriei spaniole. Cunoscut pentru inovațiile sale culinare și pentru faptul că este creatorul bucătăriei moleculare, Adrià și-a dezvoltat cariera ca bucătar la restaurantul „El Bulli”, situat pe Costa Brava.
Acolo, el a dat viață unui stil unic de gătit, combinând creativitatea și tehnologia pentru a crea mâncăruri care au intrat în istorie. În timpul anilor petrecuți la El Bulli, Adrià a câștigat trei stele Michelin și a fost considerat unul dintre cei mai buni bucătari din lume, scrie infobae.
El știe, de asemenea, cum să obțină cele mai minunate rezultate în preparate simple, cu ingrediente obișnuite și fără complicații.
Prin sfaturile sale, Ferran Adrià își propune să facă accesibile publicului larg tehnicile și conceptele care definesc bucătăria sa, astfel încât acestea să poată fi aplicate în casă și să îmbunătățească astfel obiceiurile alimentare zilnice.
Celebrul bucătar a povestit un truc minunat pentru a îmbunătăți sosul de roșii de supermarket, un produs foarte popular, dar care, de multe ori, lasă mult de dorit.
Bucătarul ne sfătuiește să adăugăm câteva ingrediente la sosul de roșii din conservă, detalii care vor adăuga un plus de savoare. Acest sos de roșii va fi tip paste, adică va fi perfect pentru a fi adăugat la macaroane sau spaghete și completat cu alte ingrediente precum brânză, carne sau altele.
Primul lucru pe care îl vom face pentru a prepara acest sos este să deschidem borcanul și să punem conținutul într-o tigaie pe foc, pentru a începe încălzirea amestecului nostru. Apoi, adăugăm puțină smântână de gătit, un ingredient lactat care va face sosul nostru mult mai cremos.
Apoi, Adrià adaugă o serie de condimente care ne ajută să sporim la maximum aroma acestei roșii prăjite: mult piper, „pentru a-i da energie”, oregano proaspăt și un strop bun de ulei de măsline. Se amestecă și, la final, se lasă să fiarbă puțin, până când toate ingredientele sunt integrate.
Cu acești pași simpli, bucătarul a reușit să schimbe complet sosul de roșii pre-gătit.
„Cu puțină imaginație și foarte puțini bani, am obținut un sos de roșii diferit”, a concluzionat bucătarul.
Sursa: adevarul.ro