Trucul pentru a fierbe carnea de găină mai repede. Este ieftin și banal, frăgezește iute preparatul
Carnea fiartă la foc mic și lent asigură un preparat final gustos. Pentru o mâncare reușită există mai mulți pași pe care gospodinele trebuie să îi urmeze. Păstrați lichidul sub nivelul de fierbere și acoperiți tigaia parțial cu un capac, pentru a menține căldura potrivită.
Supa de găină, un deliciu FOTO Shutterstock
Ar trebui să folosiți doar atât lichid cât să acopere carnea, iar suprafața trebuie să se onduleze, nu să facă bule. (Aproximativ 180 de grade F pe un termometru digital este ideal.) Pentru o aromă foarte bună, asezonați lichidul de scufundare cu legume aromate, cum ar fi morcovul tăiat felii, țelina, ceapa, un cățel de usturoi zdrobit și câteva ierburi și condimente, cum ar fi cimbru și boabe de piper. Aveți grijă să gătiți puiul doar până când centrul nu mai este roz.
Carnea poate fierbe greu dacă nu este fragedă. Cea de găină necesită mai mult timp de preparare pentru a fierbe bine.
Primul gest care trebuie făcut se referă la porționarea cărnii . Tai-o în bucăți cât mai mici, pentru a se găti mai repede și uniform, scrie ego.ro .
O variantă ideală o reprezintă oala cu presiune, dacă ai așa ceva în casă. Dacă nu ai, poți apela la un truc care face carnea să fiarbă mai repede.
Nu trebuie decât să adaugi o lingură sau o linguriță din inox în oala în care ai pus carnea la fiert. Metalul va face carnea să se frăgezească mult mai repede și, astfel, scade timpul de preparare. După ce carnea s-a fiert, lingura sau lingurița se scot din oală și se adăugă legume.
Un alt trecut se referă la un ingredient banal care există în orice bucătărie. Dacă adaugi o linguriță de bicarbonat de sodiu în oală, vei observa că fierbe mult mai repede carnea. Trebuie doar să înlături spuma care se formează la suprafață și să continui fierberea până când carnea devine fragedă.
Sursa: adevarul.ro