Trucul ieftin necunoscut de șoferi prin care poti evita aburirea parbrizului în anotimpul rece

Trucul ieftin necunoscut de șoferi prin care poti evita aburirea parbrizului în anotimpul rece

Orice șofer s-a confruntat în sezonul rece cu problema parbrizului aburit. Desigur, de aceea există funcția de dezaburire a parbrizului cu ajutorul aerului condiționat, dar aceasta generează un consum.

Trucul ieftin prin care putem dezaburi parbrizul/FOTO: Pixabay

Trucul ieftin prin care putem dezaburi parbrizul/FOTO: Pixabay

Ce nu știu mulți șoferi este că, deși acest produs este folosit pentru îngrijirea personală, poate avea și alte întrebuințări. Astfel, pentru a ne menține interiorul mașinii curat și prezentabil, și dacă vrem să înlocuim celelalte produse de curățare, care diferă ca preț sau accesibilitate, putem folosi spuma de ras, scrie Car and Motor .

Dacă aplicăm spumă de ras pe fața interioară a parbrizului, nu numai că va fi mai curat, dar scăpăm și de problema aburirii parbrizului. Pentru a săvârși acest truc , este nevoie de spumă de ras și mai multe cârpe din microfibră.

Prima dată, aplicăm spuma pe una dintre cârpe și întindem pe toată suprafața parbrizului, după care lăsăm două-trei minute să se usuce. Luăm apoi o cârpă uscată și curată și începem să îndepărtăm spuma de pe parbriz. Așadar, parbrizul nu doar că este curat, dar acum are și un strat protector împotriva aburirii pentru o bună perioadă.

După cum am menționat, cu spuma de ras putem curăța și interiorul mașinii. În primul rând, este foarte bună pentru zonele dure sau „granulate” ale interiorului, unde procedăm exact ca în cazul parbrizului.

Putem curăța și suprafețele textile ale mașinii, cum ar fi banchetele sau plafonul mașinii, însă dacă curățăm banchetele, nu putem pleca imediat cu mașina. Uscarea spumei de pe banchete poate dura până la 15 minute, însă la tapițeria din alcantara este nevoie de mai puțin timp pentru uscare.

Nu este recomandată utilizarea spumei pe suprafețele din piele, deoarece poate lăsa urme. Atunci când ne propunem să curățăm suprafețele textile, putem testa pe un loc mic, pentru a vedea cum se comportă spuma cu suprafața respectivă.

Înainte de a aplica spuma, scaunele trebuie aspirate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”