Trigoane cu gem

Trigoane cu gem

Aluat – 125 gr margarină, 100 gr zahăr, 125 ml apă minerală, 350 gr faină , 1 praf de sare, 1 pliculet zahăr vanilat, 10 ml ulei pentru întins aluatul.

Umplutură - 125 gr gem de prune, 50 gr nucă măcinată, 1/2 linguriţă esenţă rom, coaja rasă de la 1/2 lămâie.

Decor - zahăr pudră vanilat

Preparare aluat – pentru imagini vezi reteta Cornulete cu gem si nuca

Într-un vas se adaugă margarina tăiată cuburi şi apoi se aşează pe baie de abur. Când margarina începe sa se topească se adaugă zahărul şi mixăm, cca 3 min.

Citeste reteta pe desertdecasa.ro

Sursa: realitatea.net


populare
astăzi

1 VIDEO Cine-o fi „năpârca cu ochelari care dă târcoale”, Ponta?

2 Oamenii lui Elon Musk au preluat controlul agenţiei de resurse umane a guvernului SUA!

3 Detalii neștiute despre viața fostului preşedinte al Germaniei, Horst Köhler: „Mama lui s-a născut la Brașov, iar mămăligă era mâncarea preferată din …

4 Cristian Gațu plătește scump faptul că și-a înșelat soția cu menajera. Unde locuiește, după ce a vândut vila din Corbeanca

5 Mesajul unui vlogger pentru nostalgicii după comunism: „Haideți aici! Veți vedea cum un președintele a schimbat democrația în comunism”