Tribunalul Sibiu: Fostul primar al municipiului Mediaș și consilierii, achitați într-un dosar de corupție
Fostul primar al municipiului Mediaș Teodor Neamțu și mai mulți foști consilieri municipali au fost achitați, vineri, de către Tribunalul din Sibiu într-un dosar de corupție, în care erau acuzați de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru două infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu.
Hotărârea Tribunalului Sibiu nu este definitivă, poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare, competența soluționării apelului revenind Curții de Apel Alba Iulia, mai precizează Biroul de Informare și Relații Publice al instituției.
Fostul edil șef al Mediașului și mai mulți consilieri fuseseră trimiși în judecată de către DNA pentru infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu, fiind vorba de o hotărâre luată în cazul SC Gospodăria Comunală SA, care a avut probleme financiare.
DNA arăta în 2014, într-un comunicat de presă, că, în 31 octombrie 2012, inculpații, în calitate de consilieri locali, și-au exprimat votul în favoarea adoptării hotărârii nr. 250/ 2012, prin care s-a decis participarea Consiliului Local Mediaș cu suma de 3.000.000 lei la majorarea capitalului social al SC Gospodăria Comunală S.A.
DNA a precizat că, în același context, în ședința din 25 noiembrie 2013, aceștia au decis achiziționarea pachetului de 19,22% aparținând Asociației GOSCOM, contra sumei de aproximativ 700.000 lei, în pofida faptului că, deja, Consiliul deținea o majoritate confortabilă în acționariatul societății, iar cumpărarea acțiunilor nu aducea niciun beneficiu.
Anchetatorii au mai reținut că, după realizarea cesiunii la 30 decembrie 2013, Ioan Șerban a efectuat din contul Asociației, alimentat de către Consiliul Local Mediaș, un transfer bancar de aproximativ 600.000 lei în contul său de economii.
Sursa citată menționa că inculpații Lată și Plopeanu, în calitate de funcționari publici — consilieri locali, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, prin exprimarea votului favorabil au participat la luarea unei decizii, care le-a permis ulterior, cu complicitatea președintelui Asociației GOSCOM, să obțină foloase patrimoniale.
În cauză, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător, până la concurența sumei de aproximativ 3,7 milioane lei, asupra bunurilor mobile și imobile aparținând inculpaților.
AGERPRES