Tribunalul Prahova interzice inițierea procedurilor de dizolvare sau lichidare a companiilor Asesoft și Teamnet

Tribunalul Prahova interzice inițierea procedurilor de dizolvare sau lichidare a companiilor Asesoft și Teamnet

Tribunalul Prahova a admis, vineri, o cerere a DNA Ploiești privind interdicția inițierii procedurilor de dizolvare sau lichidare în cazul companiilor Asesoft International SA și Teamnet International SA.

Potrivit hotărârii instanței, decizia de interdicție este valabilă pe o perioadă de 60 de zile — din 7 aprilie până la 5 iunie.

"În baza dispozițiilor art.493, alin.1, lit.a și alin.4 — Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Direcția Națională Anticorupție — Serviciul Teritorial Ploiești și, în consecință, dispune interdicția inițierii procedurii de dizolvare sau lichidare a inculpatelor Asesoft International SA și Teamnet International SA, pentru o durată de 60 de zile, începând cu data de 7 aprilie 2017, până la data de 5 iunie 2017, inclusiv. Soluția se comunică inculpatelor, Ministerului Public și Oficiului Național al Registrului Comerțului. Cu drept de contestație în termen de 24 de ore de la comunicare", se arată în hotărârea instanței.

DNA Ploiești a solicitat Tribunalului Prahova luarea, pentru 60 de zile, a măsurii preventive constând în interdicția inițierii procedurilor de dizolvare sau lichidare privind SC Asesoft International SA și SC Teamnet International SA, după ce procurorii au dispus, pe 29 martie, punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva celor două societăți pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la trafic de influență în formă continuată și spălare a banilor în formă continuată.

Tot atunci, DNA a pus sechestru pe bunurile imobile aparținând celor două companii, până la concurența sumelor de 13.299.972 lei, respectiv 23.195.578 lei.

Cererea procurorilor a fost motivată prin faptul că, prin sentințele pronunțate de instanța de contencios, s-a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenței față de debitoarele Asesoft International SA și Teamnet International SA, iar până în acest moment nu a fost inițiată procedura falimentului și dizolvare în cazul celor două societăți.

SC Asesoft International SA și Teamnet International SA sunt două dintre firmele controlate de fostul deputat Sebastian Ghiță, cercetat sau trimis în judecată în mai multe dosarele penale instrumentate de DNA.

AGERPRES


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”