Tribunalul București admite intrarea în insolvență a ELCEN; KPMG - administrator judiciar
Tribunalul București a admis, joi, cererea de intrare în insolvență a ELCEN, administrator judiciar fiind desemnat KPMG.
"Admite cererea debitorului Electrocentrale București SA. În temeiul art.71 alin.1 din Legea nr 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, deschide procedura generală a insolvenței împotriva debitorului Electrocentrale București SA", se arată în decizia instanței.
Decizia vine după ce tribunalul a admis, miercuri, intrarea în insolvență a RADET.
Pe 22 septembrie, Consiliul de Administrație al ELCEN a hotărât intrarea în insolvență a societății, ca urmare a datoriilor înregistrate la furnizorii și distribuitorii de combustibil, servicii și produse, situație generată de neîncasarea contravalorii pentru marfa livrată de la RADET București.
Conform unui comunicat al ELCEN, datoriile totale ale societății au ajuns la aproximativ 1,8 miliarde de lei, iar creanțele înregistrate de RADET însumează aproximativ 3,7 miliarde de lei.
ELCEN susține că, prin intrarea în insolvență, se urmărește, cu prioritate, eficientizarea activității societății, urmând a se supune aprobării creditorilor un plan de reorganizare coerent.
"Insolvența nu înseamnă faliment. Insolvența este acea stare a patrimoniului unei societăți care se caracterizează prin insuficiența fondurilor bănești disponibile pentru plata datoriilor scadente. Altfel spus, atunci când debitorul nu mai are sume 'cash' cu care să poată plăti datoria ajunsă la scadență, el se află în stare de insolvență. Prin înaintarea cererii de intrare în insolvență, Consiliul de Administrație al ELCEN a căutat cele mai bune soluții pentru a continua, în termeni corecți, relația comercială cu RADET și creditorii săi și s-a asigurat că vor fi luate toate măsurile tehnice, juridice și economice necesare pentru asigurarea continuității producerii și furnizării agentului termic către locuitorii Capitalei", arată ELCEN.
AGERPRES