Tribunalul București a respins cererea de anulare a raportului care constată prejudiciul de 60 milioane de euro în dosarul lui Dan Voiculescu

Tribunalul București a respins cererea de anulare a raportului care constată prejudiciul de 60 milioane de euro în dosarul lui Dan Voiculescu

Tribunalul Bucureşti a respins cererea inculpaţilor condamnaţi din dosarul ICA, Cătălin Jean Sandu şi Vlad Nicolae Săvulescu, de excludere a raportului de constatare a prejudiciului de 60 de milioane de euro.

Dan Voiculescu, mogului Antenelor FOTO: Arhivă

Dan Voiculescu, mogului Antenelor FOTO: Arhivă

Dan Voiculescu și ceilalți condamnați în dosarul ICA nu scapă de prejudiciul de 60 de milioane de euro stabilit în acest dosar.

„Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de petentul revizuent SANDU Jean Cătălin şi de intimatul SĂVULESCU Vlad Nicolae, privind excluderea din materialul probatoriu al raportului de constatare tehnico-ştiinţifică şi al suplimentului la acesta, întocmit de specialistul DNA. Cu cale de atac odată cu fondul. Pronunţată (…), prin punerea minutei la dispoziţie, prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi 01.10.2024”, se arată în decizia judecătorului Sterică Toma, potrivit g4media.ro.

Decizia nu este definitivă şi a fost luată în cadrul unei căi extraordinare de atac a verdictului definitiv din 2014. Atunci, Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

Practic, miza acestei căi extraordinare de atac este anularea condamnării mogulului Antenelor, Dan Voiculescu. El a ispășit deja pedeapsa de 10 ani de detenție pentru spălare de bani, din care a executat o treime, adică 3 ani, întrucât avea peste 60 de ani la momentul condamnării.

Însă prejudiciul de 60 de milioane de euro , plus produsul infracțiunii estimat la alte 20 de milioane de euro, nu au fost recuperate nici acum, după 10 ani de la verdictul definitiv.

Atunci când a fost eliberat condiţionat, pe 18 iulie 2017, Dan Voiculescu a subliniat că „nu este niciun prejudiciu acolo pentru că decizia 888 din 8 august 2014 va fi demontată de către justiţia română”.

Voiculescu a susţinut că specialistul DNA Aurelia Nicolae nu a avut niciodată calitatea de expert atunci când a efectuat în 2007 un raport de constatare tehnico-ştiinţifică în dosarul ICA, iar în 2008 un supliment la acest raport. Documentul realizat de Aurelia Nicolae a stat la baza admiterii acţiunii civile în cadrul procesului penal.

Pe 7 noiembrie, judecătoarea Lia Savonea, de la Înalta Curte de Casație și Justiție, se va pronunța cu privire la cererea de redeschidere a dosarului judecătoarei Camelia Bogdan, cea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu, al fostului procuror DNA Emilian Eva, cel care l-a anchetat pe mogulul Antenelor, și al specialistei DNA Aurelia Nicolae, cea care a întocmit raportul de stabilire a prejudiciului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Moment important / Statele Unite schimbă, în sfârșit, abordarea față de Rusia!

3 Al Bano a cântat la nunta lui Horia Ivanovici cu roșcata

4 Fiica Ralucăi Moianu s-a măritat la numai 19 ani cu avocatul vedetelor

5 Foarte interesante amănunte!