Tren rusesc cu simbolul „Z”, interzis de polițiștii de frontieră din Lituania. Ce a făcut șeful locomotivei

Tren rusesc cu simbolul „Z”, interzis de polițiștii de frontieră din Lituania. Ce a făcut șeful locomotivei

Polițiștii de frontieră lituanieni au refuzat să lase să treacă vagoanele unui tren de tranzit care circula pe ruta Moscova-Kaliningrad, deoarece acestea aveau pe ele simbolurile „Z” ale armatei ruse și inscripția „Vilnius este un oraș al Rusiei”.

Tren cu simbolul Z FOTO: weukraine.tv

Tren cu simbolul Z FOTO: weukraine.tv

Acest lucru a fost raportat de Delfi, citând informații de la Serviciul lituanian al poliției de frontieră, potrivit weukraine.tv .

Incidentul a avut loc săptămâna trecută la punctul de trecere a frontierei Kena, când un tren de tranzit Moscova-Kaliningrad a sosit în Lituania. Polițiștii de frontieră au observat simbolul „Z” și inscripția „ZOV” pe unul dintre vagoane, iar „Vilnius este un oraș al Rusiei” pe celălalt.

Echipajul trenului nu a putut explica originea acestor inscripții.

Polițiștii de frontieră lituanieni au avertizat că, în cazul în care simbolurile și inscripțiile nu vor fi șterse, vagoanele vor rămâne în afara Lituaniei, iar pasagerii vor trebui să schimbe vagoanele.

Șeful de tren și echipajul său, sub supravegherea polițiștilor de frontieră, au șters inscripțiile cu nisip. Trenul a putut apoi să își continue traseul.

Trebuie remarcat faptul că, în Lituania, afișarea simbolurilor agresiunii ruse, cum ar fi literele „Z” și „V”, precum și panglica Sfântului Gheorghe, este interzisă prin lege.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Polițist de provincie cu două vile, două apartamente, opt case de vacanță, terenuri, spațiu comercial, Porsche Cayenne

2 Sondaj BCS cu cifre mai aproape de realitate

3 De citit...

4 Fata lui Isărescu, la Fondul Proprietatea...

5 Apar dezvăluiri din interior de ce a decis Iranul să lanseze atacul surprinzător de puternic cu rachete balistice