Trei semne ale problemelor de sănătate pe care bărbații nu ar trebui să le ignore niciodată
Este un fapt binecunoscut că, în medie, bărbații au o speranță de viață mai mică decât femeile. Probabil că există o multitudine de diferite motive, aflate în spatele acestei statistici. Totuși, faptul că bărbații evită să consulte un medic mai mult decât femeile, pare să fie unul dintre ele.
Bărbat la medic FOTO Shutterstock
Chiar dacă problemele de sănătate nu sunt neapărat vizibile, un control de rutină este binevenit oricând. De asemenea, studiile au scos la iveală trei semne ale problemelor de sănătate, simptome subtile, pe care bărbații nu ar trebui să le ignore.
1. Pierdere în greutate neintenționată
Cu excepția cazului în care faci exerciții fizice și îți controlezi dieta cu scopul de a pierde ceva în greutate, dacă slăbești brusc și neintențional, acest lucru poate fi un semn al unei probleme de sănătate mai grave, notează Yahoo!Life . Un astfel de simptom ar putea semnala prezența cancerului, în special al celui pulmonar sau gastrointestinal. Ar putea fi, de asemenea, un potențial semn de avertisment al diabetului. Dacă nu participați la niciun program de fitness și ați slăbit brusc mult, este esențială o discuție cu medicul, pentru a identifica problema de bază.
2. Oboseală excesivă
Este normal să te simți epuizat din când în când, mai ales dacă ai avut o săptămână lungă. De cele mai multe ori, somnul tulburat poate fi remediat , iar recuperarea ar trebui să fie imediată. Cu toate acestea, dacă încă te resimți, ești epuizat chiar și după ce ți-ai luat doza suficientă de odihnă, iar acest lucru se reflectă asupra vieții de zi cu zi, este necesară vizita la medic. Oboseala excesivă și inexplicabilă ar putea fi un indiciu al apneei în somn, o tulburare în care respirația unei persoane se oprește și repornește de multe ori în timpul somnului.
3. Aspect nou/schimbător al alunițelor
Din ce în ce mai mulți oameni devin conștienți de cât de important este să avem grijă de pielea noastră, în special prin utilizarea protecției solare SPF. Există o concepție greșită, conform căreia crema de protecție solară ar trebui aplicată numai atunci când petrecem timp afară. Dermatologii recomandă utilizarea zilnică cremei. Schimbarea aspectului alunițelor poate fi un indiciu puternic al cancerului de piele, inclusiv al melanomului potențial fatal și este extrem de important ca ele să fie urmărite îndeaproape, conform tehnicii ABCDE:
A = Asimetrie: melanoamele vor avea o formă neregulată, nu rotundă;
B = Bordura: melanoamele tind să aibă margini zdrențuite;
C = Culoare: melanoamele pot fi multicolore;
D = Diametru: un melanom este de obicei de 0,6 cm sau mai mare;
E = Evoluție: melanoamele își schimbă aspectul în timp.
Sursa: adevarul.ro