Trei muncitori băgați în spital de o explozie la un utilaj. Accident grav de muncă la o societate de salubrizare

Trei muncitori băgați în spital de o explozie la un utilaj. Accident grav de muncă la o societate de salubrizare

Trei angajați ai unei societăți de salubrizare au ajuns la Urgențe după o explozie la un utilaj. Aceștia se aflau în timpul programului de lucru și încercau, cu un aparat de sudură, să repare un autocompactor.

Cei trei angajați au ajuns la Urgențe FOTO Adevărul

Cei trei angajați au ajuns la Urgențe FOTO Adevărul

Joi dimineață a avut loc un grav accident de muncă la firma de salubrizare a Consiliului Local Botoșani. Trei muncitori au ajuns la Urgențe, cu arsuri , după ce o componentă a unui utilaj de salubrizare a explodat.

„Din păcate vorbim de o eroare umană”

Incidentul a avut loc într-un garaj pentru utilaje a societății Urban Serv, firma de salubrizare a municipiului Botoșani, subordonată Consiliul Local . Trei muncitori, toți cu experiență și cu vârste cuprinse între 50 și 60 de ani, s-au apucat să repare un utilaj de salubrizare, mai precis un autocompactor, „mașina de gunoi” clasică. Cu ajutorul unui aparat de sudură au încercat să sigilizeze o țeavă fisurată a utilajului . La reparații au participat sudorul societății de salubrizare, un om cu o experiență de câteva decenii, ajutat de cei care operau autocompactorul. La utilizarea aparatului de sudură, s-a produs o explozie puternică, rănindu-i pe cei trei muncitori.

Toți trei au ajuns la Urgențe cu arsuri de gradul I și II, fiind transportați cu ambulanțele. La prima vedere se pare că pe respectiva țeavă au rămas vapori de gaz, iar în grabă muncitorii nu au mai verificat temeinic utilajul. La contactul cu scânteile produse de aparatul de sudură, s-a produs explozia. „Din păcate vorbim de o eroare umană. Starea lor nu este gravă, din câte ne-am interesat noi, dar vorbim de oameni cu experiență, care, din punctul meu de vedere, nu aveau voie să facă o greșeală de genul acesta. Ei sudau la autocompactoare și lucrau cu furtune hidraulice. Explozia a fost produsă probabil de de uleiul hidraulic.„, a precizat pentru botosaninews.ro , Gabriel Tănasă, directorul Urban Serv. Cazul a intrat și în atenția ITM.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Primul drum de mare viteză care va face legătura cu Podul de la Brăila. Traseul în detaliu și ce îl diferențiază de alte proiecte

2 Newsweek / Elena Lasconi a terminat Universitatea privată Ecologică, la Deva, cu medii de 5 și 6

3 Viorica Dăncilă se întoarce / Fost premier și președinte PSD, ea se alătură partidului condus de Cristian Terheș

4 Următoarele 24 de ore vor fi decisive. E contraofensiva rușilor din Kursk „cel mai bun cadou pentru comandamentul ucrainean” sau Kievul a pariat greși…

5 Cum a dus un plic de cafea la identificarea celui care l-a ucis pe omul de afaceri din Sibiu, Adrian Kreiner