Trei membri ai Crucii Roșii uciși și doi răniți în atacul rusesc asupra regiunii Donețk

Trei membri ai Crucii Roșii uciși și doi răniți în atacul rusesc asupra regiunii Donețk

Trei membri ai Crucii Roșii au uciși într-un bombardament care a lovit un loc declarat anterior drept punct de distribuție de ajutoare în prima linie în regiunea Donețk. Alți doi membri ai personalului Crucii Roșii au fost răniți, a anunțat, joi, președintele Volodimir Zelenski și Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR).

Atac camion crucea rosie/ FOTO:X

Atac camion crucea rosie/ FOTO:X

Forțele ruse au atacat comunitatea Kostiantinivka din regiunea Donețk și satul Borova din regiunea Harkiv la 12 septembrie, omorând cinci persoane și rănind cel puțin nouă, au raportat autoritățile locale.

Rusia a atacat o zonă rezidențială din Borova cu muniție cu dispersie, incendiind cel puțin cinci case, a declarat guvernatorul regiunii Harkov Oblast, Oleh Siniehubov, citând informații preliminare.

„Inamicul a lansat un atac de tip double-tap”, a adăugat el.

Un bărbat și o femeie au fost uciși, iar cel puțin alte șapte persoane au suferit răni, potrivit guvernatorului.

Forțele ruse au bombardat, de asemenea, satul Viroliubivka de lângă Kostiantinivka, lovind teritoriul întreprinderii, a declarat guvernatorul regiunii Donetsk, Vadim Filașkin.

Atacul a distrus un camion cu ajutor umanitar și o mașină, ucigând trei angajați ai misiunii Comitetului Internațional al Crucii Roșii și rănind alți doi, a declarat președintele Volodimir Zelenski.

„O altă crimă de război rusă. Astăzi, ocupantul a atacat vehicule ale misiunii umanitare a Comitetului Internațional al Crucii Roșii în regiunea Donețk. Deocamdată, știm de două persoane rănite care primesc toată asistența necesară. Din păcate, trei persoane au fost ucise în acest atac rusesc. Sincerele mele condoleanțe familiilor și prietenilor acestora. În acest război, totul este absolut clar - Rusia sădește răul, Ucraina apără viața. Dacă cineva vrea să audă «ambele părți», în Rusia, acest lucru este perceput doar ca o permisiune de a ucide din nou. Lumea trebuie să răspundă ferm și cu principii. Țările și organizațiile internaționale nu pot rămâne indiferente. Numai împreună poate lumea să forțeze Rusia să pună capăt acestei terori și să facă Moscova să caute pacea.”

CICR a anunțat că distribuirea de ajutoare umanitare nu începuse, astfel că în atac nu au fost rănite și alte persoane.

CICR a declarat că echipa sa se pregătea să distribuie lemne și brichete de cărbune în satul Viroliubivka, la nord de orașul Donețk, gospodăriilor vulnerabile pentru a le ajuta să se pregătească pentru iarna viitoare, când vehiculele pe care le foloseau au fost lovite. „Echipele CICR sunt prezente în mod regulat în regiunea Donețk, iar vehiculele noastre sunt marcate în mod clar cu emblema Crucii Roșii. Decesul celor trei colegi ai CICR survine în contextul în care, în ultimii doi ani, numărul umanitarilor uciși în întreaga lume a crescut brusc. CICR face apel urgent la respectarea dreptului internațional umanitar, inclusiv prin luarea tuturor măsurilor de precauție posibile pentru a se asigura că persoanele angajate în activități umanitare nu sunt vizate sau prinse în ostilități”, a mai precizat organizația umanitară.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Newsweek / Elena Lasconi a terminat Universitatea privată Ecologică, la Deva, cu medii de 5 și 6

2 Viorica Dăncilă se întoarce / Fost premier și președinte PSD, ea se alătură partidului condus de Cristian Terheș

3 Următoarele 24 de ore vor fi decisive. E contraofensiva rușilor din Kursk „cel mai bun cadou pentru comandamentul ucrainean” sau Kievul a pariat greși…

4 Primul drum de mare viteză care va face legătura cu Podul de la Brăila. Traseul în detaliu și ce îl diferențiază de alte proiecte

5 Cum a dus un plic de cafea la identificarea celui care l-a ucis pe omul de afaceri din Sibiu, Adrian Kreiner