Trei mari spitale din Capitală au rămas fără curent. Zonele critice funcționează pe generatoare

Trei mari spitale din Capitală au rămas fără curent. Zonele critice funcționează pe generatoare

Institutul Clinic Fundeni, Insitutul Oncologic și Institutul pentru Boli Cardiovasculare "Prof. Dr. C. C. Iliescu" din Capitală au fost grav afectate de o pană de curent. Zonele critice din cele două spitale au ajuns să funcționeze cu ajutorul generatoarelor, potrivit Hotnews.

Institutul Fundeni FOTO shutterstock

Institutul Fundeni FOTO shutterstock

UPDATE

PPC-Enel a reușit să restabilească din rețeaua proprie alimentarea cu energie electrică pentru Spitalul Fundeni.

"Se lucrează la foc automat pentru remedierea avariei. Au fost toate generatoarele în funcțiune", se arată într-un comunicat.

Potrivit reprezentanților Rețele Electrice, incidentul a survenit pe fondul nivelului ridicat al consumului și temperaturilor caniculare, care pun presiune asupra rețelelor.

Știre inițială

La institutul C. C. Iliescu, situația este în acest moment sub control, iar toți pacienții care au nevoie beneficiază de îngrijiri medicale, inclusiv de intervenții chirurgicale , a transmis purtătorul de cuvânt al instituției, dr. Șerban Bubenek.

"Pacienții sunt în siguranță. Nu a rămas niciun pacient neoperat sau netratat. Din păcate, sunt momente când se întrerupe curentul. Enel (actual PCC – n.red) a promis că problema va fi remediată complet în câteva ore, în cursul zilei de astăzi", a declarat dr. Șerban Bubenek.

Situație critică la Institutul Fundeni

Institutul Clinic Fundeni se confruntă la rândul lui cu o pană de curent electric.

"Zonele critice funcţionează pe generatoare. Enel-ul remediază problema", a precizat managerul Anca Coliţă, potrivit Agerpres.

Potrivit unor surse medicale, temerea personalului medical din cele două spitale este că astfel de întreruperi de curent pot deteriora aparatura medicală.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii