„Trei lucruri pe care nu le-aș face ca neurolog”. Un medic explică ce consecințe grave suferim dacă ignorăm durerile de cap
Un neurolog transmite, printre altele, cum ne putem da seama dacă durerile de cap pot fi semnul unor boli precum tumori canceroase, hemoragii intracerebrale sau doar simple dureri.
Baibing Chen, neurolog la Universitatea din Michigan/FOTO: Instagram doctor.bing
Baibing Chen, neurolog la Universitatea din Michigan, spune că sunt doar două simptome care confirmă dacă suferim de boli foarte grave, potrivit Daily Mail .
„Dacă o durere de cap se simte brusc diferit, cum ar fi cefaleea supraacută, sau durează mai mult [decât de obicei], ar putea fi ceva grav, cum ar fi o sângerare, o tumoare sau un anevrism”, a spus el.
Cefaleea supraacută este o durere agonizantă, similară cu cea când ne lovim la cap, rezultând o „durere orbitoare, diferită de orice experimentat înainte”, conform Insitutului Național de Sănătate britanic (NHS).
Așadar o cefalee supraacută bruscă poate fi semnul unui anevrism cerebral.
Durerile de cap pot fi și semnul apariției unei tumori, iar medicii recomandă un control dacă aceste ele apar din ce în ce mai des.
Neurologul a spus și că manipularea gâtului de către chiropracticieni poate duce la afecțiuni severe.
Chen le-a oferit urmăritorilor săi de pe rețelele de socializare modalități de a preveni afecțiunile neurologice - inclusiv terifiantul „sindrom locked-in”. Acest lucru se întâmplă atunci când trunchiul cerebral este grav afectat, provocând paralizia mușchilor voluntari, cu excepția celor care controlează mișcările verticale ale ochiului (în sus și în jos).
„Ajustările puternice ale gâtului pot prezenta un risc rar, dar grav, și acesta este disecția arterei vertebrale”, a spus el.
De asemenea, lipsa somnului riscul de demență și poate duce la o serie de probleme neurologice, spune doctorul Cheng.
„Așa că, chiar și cu un program încărcat la spital și când mă întorc acasă la doi copii mici, fac tot posibilul să am un somn de calitate și să beneficiez de cel puțin șase ore când pot”, explică doctorul.
NHS recomandă că majoritatea adulților au nevoie de aproximativ șapte până la nouă ore de somn de bună calitate pe zi.
Sursa: adevarul.ro