Trei drone rusești au zburat în același timp cu elicopterul lui Lukașenko pe cerul Belarusului

Trei drone rusești au zburat în același timp cu elicopterul lui Lukașenko pe cerul Belarusului

Trei drone Shahed rusești au zburat deasupra Belarusului joi, 3 octombrie, în timp ce se afla pe cer și elicopterul care îl transporta pe Lukașenko, președintele autoproclamat al țării, scrie Ukrainska Pravda.

Aleksandr Lukasenko FOTO Twitter jpg

Potrivit Belaruski Hajun, o instituție militară intependentă de monitorizare, 3 shahedas au zburat în Belarus, la ora 12:55, din provincia Cernihiv, Ucraina în direcția provinciei Gomel, Belarus.

„3 „shaheddas” au zburat în Belarus, elicopterul lui Lukașenko este și el pe cer acum.

Potrivit @eRadarrua și @war_monitor, la ora 12:55 aproximativ, 3 „shaheddas” au zburat din provincia Chernihiv,. Ucraina în direcția provinciei Gomel, Belarus.”, a transmis organizația.

Elicopterul care îl transportă pe Lukașenko s-a îndreptat spre Mikashevinci, și a venit din sud, de la reședința „Ozerny”

„Se știe că două dintre ele au survolat zona Novaya Huta și se îndreaptă spre Gomel, iar o alta a survolat zona Loyeva și se îndreaptă spre Khoiniki.

În plus, există, de asemenea, un elicopter cu Lukașenko pe cer deasupra Belarusului în acest moment, care se îndreaptă spre sud de la reședința „Ozerny”. Conform datelor preliminare, elicopterul zboară spre Mikashevichi.”, a spus Belaruski Hajun.

Dronele Shahed

Dronele kamikaze Shahed 136 sunt drone produse de Iran, care explodează la impact. Acestea au o rază de acțiune de 2500 de km și pot atinge o viteză maximă de 185 km/h.

De obicei sunt lansate în grupuri de către cinci, pentru a fi greu de eliminat, potrivit Radio Free Europe.

Prețul unei astfel de drone începe de la 20.000 de dolari și poate ajunge până la 50.000, depinzând de configurații.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Polițist de provincie cu două vile, două apartamente, opt case de vacanță, terenuri, spațiu comercial, Porsche Cayenne

2 Sondaj BCS cu cifre mai aproape de realitate

3 De citit...

4 Apar dezvăluiri din interior de ce a decis Iranul să lanseze atacul surprinzător de puternic cu rachete balistice

5 Fata lui Isărescu, la Fondul Proprietatea...