Trei directori din SNGN Romgaz SA - Sucursala Tîrgu Mureş, trimişi în judecată de DNA
Trei directori din cadrul SNGN Romgaz SA - Sucursala Tîrgu Mureş au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru abuz în serviciu, după ce ar fi semnat un document privind modalităţile de recepţie a unui motogenerator, chiar dacă acesta nu corespundea cerinţelor din documentaţia de atribuire şi în oferta tehnică.
"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Tîrgu Mureş au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Pantelimon Avram, la data faptelor director sucursală în cadrul SNGN Romgaz SA - Sucursala Tîrgu Mureş, pentru instigare la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, a lui Sergiu Victor Banu şi Gheorghe Matei, la data faptelor director tehnic respectiv director adjunct-producţie în cadrul SNGN Romgaz - Sucursala Tg. Mureş, pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul", se precizează într-un comunicat al DNA transmis miercuri AGERPRES.
Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriul trimis pe masa judecătorilor că, în cursul anului 2011, SNGN Romgaz SA - Sucursala Tîrgu Mureş a organizat o licitaţie publică ce avea ca obiect implementarea proiectului "Echipamente pentru producerea de energie electrică cu motoare termice pe gaz în locaţia Cojocna, jud. Cluj", fiind declarată câştigătoare o asociere formată din trei societăţi comerciale.
În acest context, arată procurorii, Pantelimon Avram, în calitate de director sucursală în cadrul SNGN Romgaz SA - Sucursala Tg. Mureş, alături de ceilalţi doi inculpaţi, în calitate şi de membri ai comisiei de recepţie a lucrărilor, ar fi semnat un document (minută) privind modalităţile de recepţie a echipamentelor de producere energie electrică aferentă, în baza căruia ar fi fost efectuată recepţia unui echipament (motogenerator) cu toate că acesta nu corespundea cerinţelor stabilite în documentaţia de atribuire şi în oferta tehnică anexă la contract.
Sursa citată arată că, procedând în această manieră, cei trei ar fi au creat un prejudiciu SNGN ROMGAZ SA de 3.157.970 lei, echivalent cu contravaloarea plătită pentru echipamentul respectiv.
În acelaşi timp, precizează DNA, ar fi fost creat un folos necuvenit, în acelaşi cuantum, în favoarea asocierii furnizoare, reprezentat de contravaloarea echipamentului neconform recepţionat de achizitor şi apoi achitat în întregime.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureş.
AGERPRES