Trei candidați pe loc la Școlile de Agenți de Poliție de la Câmpina și Cluj Napoca

Trei candidați pe loc la Școlile de Agenți de Poliție de la Câmpina și Cluj Napoca

La examenul de admitere organizat de cele două unități de învățământ preuniversitar ale Poliției Române s-au înscris circa 6.000 de candidați, în condițiile în care la concurs au fost scoase 1.640 de posturi.

Circa 6000 de candidați la admiterea la Școlile de Agenți de Poliție 2023  -Facebook Poliția Română

Circa 6000 de candidați la admiterea la Școlile de Agenți de Poliție 2023 -Facebook Poliția Română

Ieri a fost ultima zi de înscriere pentru cei care își doreau să ocupe unul din cele 1.640 de posturi scoase la concurs în cadrul Şcolii de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" Câmpina, 1.340 de posturi, şi Şcolii de Agenţi de Poliţie "Septimiu Mureşan" Cluj-Napoca, 300 de posturi.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), s-au înscris 4.779 candidați pentru Școala de la Câmpina și 1.212 pentru cea de la Cluj Napoca.

Candidații care s-au înscris pentru adimiterea la Școlile de Agenți de Poliție în 2023 trebuie să depună documentele solicitate până la 24 noiembrie.

Examenele de admitere la școala de Poliție din 2023 testează cunoștințele teoretice, dar și performanțele fizice.

Proba psihologică se va susține între 6 și 23 noiembrie în locația Inspectoratului de Poliție Județean de care aparțin candidații. Proba sportivă are loc între 7 și 13 decembrie, iar cea scrisă în data de 16 decembrie, la unitatea de învățământ aleasă.

"Evaluarea performanţei fizice se susţine, indiferent de unitatea de învăţământ pentru care candidatul a optat, în centrele zonale de selecţie, potrivit arondării, repartizarea acestora fiind în sarcina unităţii de învăţământ pentru care au optat. Planificarea şi afişarea pe site-ul oficial se realizează de către centrul zonal", conform comunicatului IGPR.

Proba pentru evaluarea cunoştinţelor în cazul admterii la Școala de Agenție de Poliție din Câmpina sau Cluj va cuprinde subiecte la disciplinele: Limba română, Limbă străină (engleză sau franceză), Legislaţia specifică Ministerului Afacerilor Interne şi a instituţiilor guvernamentale, Educaţie civică şi cetăţenească. Totodată se va testa capacitatea de analiză şi sinteză, precum şi raţionamentul logic.

Tematica şi bibliografia pentru proba de evaluare a cunoştinţelor se publică pe site-ul unităţilor de învăţământ, potrivit sursei citate.

Proba medicală se va desfășura între 25 decembrie și 24 ianuarie, în ordinea descrescătoare a mediilor finale. Rezulatele finale vor fi publicate până la 10 februarie 2024.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…