Trei bărbați arestați pentru planul de șantaj care viza familia lui Michael Schumacher. Cum au acționat

Trei bărbați arestați pentru planul de șantaj care viza familia lui Michael Schumacher. Cum au acționat

Trei bărbați au fost arestați pentru un presupus plan de șantaj care viza familia legendarului pilot de Formula 1, Michael Schumacher, anunță procurorii germani.

Campionul de Formula 1, grav rănit după accidentul de schi din 2013 FOTO: Arhiva

Campionul de Formula 1, grav rănit după accidentul de schi din 2013 FOTO: Arhiva

Potrivit anchetatorilor, principalul suspect, un bărbat în vârstă de 53 de ani din orașul Wuppertal, a amenințat că va face publice fotografii și înregistrări video private și a cerut 15 milioane EUR (12,5 milioane GBP) de la familia lui Schumacher. Acestea ar fi inclus imagini cu campionul de Formula 1 înainte și după accidentul de schi din 2013 din Alpii francezi, care i-a provocat o leziune cerebrală gravă.

Schumacher, în vârstă de 55 de ani, nu a mai fost văzut în public de atunci.

Imaginile ar fi provenit de la un alt bărbat în vârstă de 53 de ani, din orașul Wülfrath din vestul țării, care a lucrat ca agent de securitate pentru familia Schumacher până în 2021.

Acesta este suspectat că ar fi vândut materialul pentru o sumă „cu cinci cifre” și ar putea fi condamnat la o pedeapsă „considerabilă” cu închisoarea, fiind acuzat de complicitate la tentativă de șantaj și încălcare a vieții private, potrivit The Guardian.

Procurorii spun că suspectul principal a sunat un angajat al familiei Schumacher de mai multe ori în luna iunie a acestui an pentru a cere banii. El ar fi amenințat că va difuza imaginile pe așa-numita „rețea întunecată”, în cazul în care banii nu vor fi plătiți.

Principalul suspect este acuzat de „tentativă de șantaj cu o pedeapsă maximă de până la 15 ani de închisoare”, deși procurorii spun că pedeapsa ar putea fi redusă deoarece amenințarea nu a fost pusă în aplicare.

Fiul bărbatului din Wuppertal, în vârstă de 30 de ani, a fost acuzat de complicitate la șantaj, deoarece tatăl său i-a cerut să creeze o adresă de e-mail nedetectabilă.

Aceasta a fost folosită pentru a trimite familiei Schumacher mostre din materialul de șantaj, au declarat procurorii.

Familia a alertat autoritățile din Elveția, unde Schumacher a fost îngrijit la casa familiei sale după accident.

Anchetatorii elvețieni au urmărit complotul până în Germania prin intermediul numărului de telefon folosit pentru a suna familia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ultima postare a Loredanei Groza...

2 Aceste imagini au apărut pe cer în Grecia...

3 Așa începe să arate „măreția” Rusiei...

4 Penibilă imagine. Selly tot un gherțoi rămâne, cu toți banii lui...

5 Câți ca ăsta mai sunt în sistemul de învățământ?