Trei aplicații pe care experții în tehnologie spun că nu ar trebui să le descărcați: atrag hackeri și colectează informații personale

Trei aplicații pe care experții în tehnologie spun că nu ar trebui să le descărcați: atrag hackeri și colectează informații personale

Experții în tehnologie spun că trebuie să vă faceți temele înainte de a descărca o aplicație și să nu acordați aplicațiilor toate permisiunile. „Protejarea datelor și a vieții private necesită uneori un pic de sacrificiu, dar evitarea acestor aplicații este un prim pas inteligent”,spun aceștia.

Jocurile, printre cele mai riscante aplicații de descărcat FOTO: Arhiva

Jocurile, printre cele mai riscante aplicații de descărcat FOTO: Arhiva

Aplicațiile meteorologice

Unele telefoane vin cu propria sa aplicație meteo încorporată. Dar o mulțime de oameni discută online despre modul în care aplicația meteo a Apple nu este exactă atunci când doriți informații specifice.

Deci, în mod firesc, mulți au explorat alte opțiuni de aplicații meteo pe care să le descarce în schimb, potrivit experților consultați de publicația s hefinds.

Poate că aplicația de vreme preferată este WeatherBug, AccuWeather, The Weather Channel - sau preferi să le descarci pe toate trei și să compari rezultatele pe care le oferă. Fiți atenți înainte de a descărca noi aplicații meteo, deoarece unele sunt cunoscute pentru faptul că vând date despre locație.

Joucurile

Jocurile, inclusiv jocurile pentru mai mulți jucători care au acces la locația și contactele dumneavoastră, sunt printre cele mai riscante aplicații de descărcat.

Dacă jocurile sunt achiziționate prin App Store și sunt legitime, acestea prezintă un risc mai mic. Dar dacă vizitați site-uri web torrent sau alte surse neoficiale pentru a descărca jocuri, riscați să vă expuneți dispozitivul la spyware, malware sau ransomware.

Descărcați jocuri numai din App Store și asigurați-vă că citiți recenziile în prealabil pentru a afla dacă alții se plâng de riscurile de confidențialitate și de alte probleme, cum ar fi bug-urile.

Facebook

Dacă aveți Facebook descărcat pe telefon, luați în considerare acest lucru: este considerată cea mai proastă aplicație de socializare pentru confidențialitate.

Această aplicație este cunoscută pentru urmărirea utilizatorilor pe toate site-urile și aplicațiile sale, chiar și după ce v-ați deconectat de la Facebook.

Iar dacă sunteți un fan al verilor social media ai Facebook - Instagram, Messenger și Threads, datele nefericite arată că aceste aplicații Meta colectează 86% din informațiile personale, potrivit sursei citate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii