Trasee alternative pentru Bulgaria, Grecia sau Turcia, odată cu începerea reparațiilor la Podul Prieteniei

Trasee alternative pentru Bulgaria, Grecia sau Turcia, odată cu începerea reparațiilor la Podul Prieteniei

În contextul în care de miercuri, 10 iulie, în plin sezon estival, bulgarii încep lucrări de reparaţii la Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse, vă prezentăm câteva rute alternative pentru a ajunge în Bulgaria, Grecia sau Turcia.

În plin sezon, bulgarii au început lucrări de reparaţii la Podul Prieteniei

În plin sezon, bulgarii au început lucrări de reparaţii la Podul Prieteniei

Dacă plecaţi din Bucureşti, de la Gara de Nord, punctele vamale de trecere România-Bulgaria şi distanţele de parcurs sunt: Vama Giurgiu - Ruse = 70 km - Varna = 285 km (total), Vama Negru Vodă = 257 km - Varna = 363 km (total), Vama Vama Veche = 270 km - Varna = 391 km, Vama Ostrov - Silistra (cu bacul) = 129 sau 145 km - Varna = 288 km (total).

De asemenea, de la Vama Turnu Măgurele (cu plecare din Bucureşti) sunt 454 km până la Varna, iar de Vama Zimnicea (cu plecare din Bucureşti) 404 km până la Varna, potrivit Agerpres.

Dacp plecaţi din Craiova, rutele sunt: Vama Calafat - Vidin = 300 km până la Varna, Vama Kulata = 783 km; Vama Bechet = 306 km până la Varna - Vama Kulata = 601 km total; Vama Turnu Măgurele (cu bacul cu plecare din Craiova) 135 km = Vama Kulata 541 km (total).

Potrivit operatorului de turism IRI Travel, preţurile de trecere a Dunării cu bacul de la Zimnicea, valabile din mai 2024 sunt: autoturism - 65 lei, pasager - 5 lei, motocicletă - 15 lei, auto 6 - 9 locuri - 100 lei, utilitară 2 - 3,5 t - 100 lei, platformă - 150 lei, camion - 250 lei şi autocar - 250 lei.

„Este o realitate că punctul de trecere a frontierei Giurgiu - Ruse este cel mai accesat de către turiştii români, în special cei din Bucureşti - Ilfov, Ploieşti sau Braşov. În această vară, podul va fi mult mai greu accesibil, iar turiştii au nevoie de răbdare. Este decizia autorităţilor din Bulgaria de a efectua acum reparaţiile. Astfel că noi, în calitate de consultanţi în turism, trebuie să recomandăm turiştilor alternative de transport. Fireşte, şi o parte dintre cursele noastre cu autocarul aleg alternative de trecere la Vama Veche, Negru Vodă sau cu bacul la Silistra”, a declarat Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel, într-un comunicat

Potrivit CNAIR, partea bulgară a decis închiderea circulaţiei pe o bandă, cu o temporizare la trei minute, semaforizată, pentru prima fază a decopertărilor, urmând ca ulterior să vadă dacă este nevoie ca podul să fie închis total circulaţiei rutiere. În prima fază se va închide câte o bandă de circulaţie, urmând ca circulaţia să se desfăşoare alternativ, la cadenţe de trei minute, începând cu 10 iulie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii