Tragedie în Islanda. Un turist străin a murit după ce un bloc de gheață s-a prăbușit

Tragedie în Islanda. Un turist străin a murit după ce un bloc de gheață s-a prăbușit

Un turist străin a murit în sudul Islandei, după ce un bloc de gheață s-a prăbușit în timpul unei excursii pe care grupul său o făcea pe un ghețar.

Un turist străin și-a pierdut viața în urma prăbușirii unui bloc de gheață FOTO Arhivă

Un turist străin și-a pierdut viața în urma prăbușirii unui bloc de gheață FOTO Arhivă

Un al doilea turist a fost rănit, dar a fost transportat la spital și viața lui nu este în pericol, în timp ce alți doi turiști sunt încă dați dispăruți, transmite BBC .

Salvatorii au suspendat căutarea celor dispăruți până dimineața din cauza condițiilor dificile. Gheața s-a prăbușit în timp ce grupul de 25 de persoane vizita o peșteră de gheață împreună cu un ghid, duminică.

„Condițiile sunt foarte dificile la fața locului”, a declarat șeful poliției locale, Sveinn Kristján Rúnarsson. „Este pe ghețar. E greu să aducem echipament acolo... Este rău. Totul se face manual.”

Presa locală a raportat că la un moment dat, duminică, 200 de persoane lucrau la operațiunea de salvare. Autoritățile nu au reușit să localizeze persoanele dispărute.

Potrivit autorităților, oamenii stăteau într-o ravenă între gurile peșterii din ghețarul Breidamerkurjökull, când un perete de gheață s-a prăbușit.

Breidamerkurjökull este o limbă glaciară care se extinde de la ghețarul Vatnajökull până la laguna Jökulsárlón. Aceasta este renumită pentru peșterile sale de gheață, iar grupurile organizează tururi în aceste locuri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cazul româncei dispărute în timpul vacanței din Turcia. Ultimul mesaj transmis prietenei sale

2 SONDAJ Cine ar intra în Parlament și ce majorități se pot forma pentru viitorul Guvern

3 VIDEO Ucrainenii au capturat închisoarea de femei din regiunea Kursk, transformată de armata rusă în fortăreață

4 VIDEO „Sudja este Ucraina!” / Declarații neașteptate la o adunare a populației din regiunea rusească Kursk

5 „Inamicul nostru va ști ce înseamnă represaliile” / Ucraina amenință ca poate intensifica atacurile asupra Moscovei și Sankt Petersburgului pentru a for…