Traficul pe calea ferată, afectat de ploile abundente. Șine sub apă, viteză redusă și chiar oprirea temporară a circulației

Traficul pe calea ferată, afectat de ploile abundente. Șine sub apă, viteză redusă și chiar oprirea temporară a circulației

Precipitațiile abundente care au căzut în ultimele 24 ore au afectat și circulația trenurilor, mai multe sucursale regionale CF semnalând probleme. Pe anumite tronsoane s-a impus scăderea vitezei de rulare și chiar s-a suspendat circulația, până la retragerea apelor.

Pârâul Jăravăț a ieșit din matcă, apele acoperind calea ferată FOTO: captura video/FB P.M. Bârlad

Pârâul Jăravăț a ieșit din matcă, apele acoperind calea ferată FOTO: captura video/FB P.M. Bârlad

Reprezentanții Companiei Naţionale de Căi Ferate „CFR” SA au anunțat că traficul feroviar de pe raza Sucursalelor Regionale CF Iași, Craiova și Galați a fost afectat de ploile abundente, care au provocat inundații și aluviuni .

La această oră, din cauza ploilor abundente, trenurile circulă cu viteză redusă pe intervalul de cale ferată Crasna - Zorleni, de pe raza SRCF Iași, măsură necesară, până la retragerea apelor, pentru siguranța traficului, iar pe distanța Hanu Conachi – Independența este afectat de inundații (apă peste ciuperca șinei) firul II, circulația feroviară realizându-se pe firul I”, a anunțat CFR S.A., prin intermediul unui comunicat.

Probleme au fost și pe raza SRCF Craiova, pe linia CF Călimănești – Cozia. Aici traficul feroviar a fost afectat pe ambele sensuri de circulație în noaptea de vineri spre sâmbătă, 13/14 septembrie 2024, din cauza aluviunilor provocate de ploile torențiale. În prezent se circulă în condiții normale doar pe firul II.

Inundațiile au întrerupt total circulația pe raza SRCF Galați pe secția CF neinteroperabilă Berești – Târgu Bujor - Galați. Aici terasamentul a fost inundat, decizându-se oprirea temporară a circulației feroviare. Această secție CF este operată de Transferoviar Călători – TFC, mai precizează reprezentanții CFR S.A...

Pentru reluarea în condiții normale a traficului feroviarse așteaptă retragerea apelor.

Personalul de specialitate este permanent pe teren pentru asigurarea condițiilor optime de trafic, dar și pentru verificarea nivelului apelor, astfel încât circulația trenurilor să poată fi reluată în condiții normale, în cel mai scurt timp de la retragerea apelor din zona căii ferate.

Transmitem scuze călătorilor și îi asigurăm că, odată cu retragerea apelor și remedierea, funcție de situație, a eventualelor deranjamente constatate la suprastructura căii, personalul feroviar al SRCF Iași, Galați și Craiova va depune toate eforturile necesare pentru reluarea circulației trenurilor în condiții normale de trafic”, mai transmite CFR S.A.

Pe contul oficial al Primăriei municipiului Bârlad a fost postat un video și o avertizare pentru cei care intenționează să se deplaseze spre județul Galați, pe ruta Grivița-Bălăbănești-Cuca.

Momentan, traficul rutier și feroviar este închis în ambele sensuri, spre și dinspre Galați către Bârlad, din cauza ieșirii din albie a Pârâului Jăravăț, la ieșirea din localitatea Grivița, spre Halta Bălăbănești.

Recomandăm celor care intenționează să folosească această rută să se informeze suplimentar înainte de a pleca de acasă”, este mesajul municipalității.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Probabil au fotografiat zona. Suntem testați” / Cu F-16 pe urme, drona rusă nu a intrat 30 km în România pentru a vedea frumusețile Babadagului

2 „De asta stagnează și chiar scade în sondaje" / Mircea Geoană, ridiculizat de un fost consilier prezidențial

3 „A fost găsită perfect, porecla” / Cine și de ce l-a poreclit pe Mircea Geoană „Prostănacul”

4 Apar amănuntele flagrantului DNA din Portul Constanța: 700 de dolari era șpaga pe container. Un vameș a înghițit probele

5 Vanity Fair / Cel mai bogat german are o avere de 44 de miliarde de dolari, care provine de la tatăl său nazist, furată de la 70.000 de evrei