Toto Schillaci, golgheterul Coppei del Mondo 1990, internat în stare extrem de gravă

Toto Schillaci, golgheterul Coppei del Mondo 1990, internat în stare extrem de gravă

Fotbalul mondial a primit două lovituri devastatoare în ultima perioadă, antrenorii Christoph Daum și Sven Goran Eriksson stingându-se după ce au luptat cu cancerul. O nouă veste tulburătoare vine din Italia, unde Salvatore Schillaci, în vârstă de 59 de ani, este internat în stare gravă la un spital din Palermo.

Toto Schilacci, eroul Italiei la Coppa del Mondo 1990. Foto Youtube

Toto Schilacci, eroul Italiei la Coppa del Mondo 1990. Foto Youtube

Golgheterul Campionatului Mondial din 1990, coleg în atac cu Gianluca Vialli, decedat la începutul anului trecut , suferă de o tumoare rectală și a contactat și o pneumonie. Grav bolnav, el este internat la spitalul Civico, fiind permanent sub observație. Conform Il Messagerro, Toto Schillaci are o tumoare rectală (o parte a colonului este afectată), care a fost inițial stabilizată și apoi a devenit metastatică. În plus, el a contactat o pneumonie severă și în prezent urmează terapie cu oxigen cu debit mare.

Familia transmite că Toto Shillaci e în stare stabilă

"Având în vedere numeroasele apeluri de la multe posturi de știri și veștile proaste care circulă, vă informăm că iubitul nostru Toto este într-o stare stabilă și este monitorizat continuu de către o echipă de medici, zi și noapte. Fii puternic, Toto", a fost mesajul transmis de familia fostului atacant pe rețelele de socializare.

Salvatore Schillaci pe numele său real, dar cunoscut în toată lumea fotbalului ca Toto Schillaci, a fost un atacant de clasă, care a atins apogeul carierei la Campionatul Mondial din 1990, găzduit de Italia. Legitimat pe atunci la Juventus, el a marcat 6 goluri la Copa del Mondo, fiind numit de fanii naționalei azzure ”Salvatore della Patria”. Ultima reușită a fost semnată în finala mică, unde Italia s-a impus cu 2-1 contra Angliei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cât este de adevărat mitul refolosirii mâncării la „all inclusive”. Dezvăluirile a doi bucătari cunoscuți pe litoral

2 Cum a murit Avram Iancu, eroul tragic al moților. „Nu avea asupra lui, decât o năframă zdrențuită, fluierul și jalba”

3 Chinezii au dat chix cu primul drum construit în România: Cum arată acum șoseaua cu o bandă pe sens ce trebuia să fie gata de acum un an și jumătate

4 Începe criza? / Companiile străine își retrag banii din China, iar tensiunile din Asia sunt aproape la apogeu

5 „Ce aproape e, miroase a praf de pușcă. Aoleu, ce e aici” / Mărturia unei localnice care a filmat atacul rușilor la granița României