Toți slugoii care i-au mâncat din palmă lui Dragnea sunt acum în fruntea PSD/Cei mai penibili sunt vâslașul Ciolacu, tractoristul Stănescu și femeia care înghite prostate

Toți slugoii care i-au mâncat din palmă lui Dragnea sunt acum în fruntea PSD/Cei mai penibili sunt vâslașul Ciolacu, tractoristul Stănescu și femeia care înghite prostate

Toţi, dar absoluţi toţi cei 17 lideri care formează noua echipa de conducere a PSD au fost locotenenţii fostului preşedinte Liviu Dragnea. După ce au ajuns în funcţii înalte, unii s-au revoltat şi au încercat, în zadar, să-l răstorne pe baronul din Teleorman. Alţii au fost umiliţi de Dragnea, dar apoi au pupat din nou inelul şefului PSD pentru o sinecură. Acum s-au lepădat de Dragnea şi, chipurile, reformează partidul, scrie  Adevărul .

Marcel Ciolacu, noul preşedinte al PSD, a anunţat desprinderea de trecut şi trecerea într-o nouă eră, în care deciziile politice sunt luate colectiv, nu imperativ, de către ”un tătuc”, aluzie directă la Liviu Dragnea.

Însă noua conducere a PSD, chiar dacă s-a delimitat de fostul preşedinte aflat acum în puşcărie, este, în bună măsură, creaţia politică plăsmuită de Liviu Dragnea. T

oţi liderii care propun acum reforma PSD i-au ciugulit din palmă baronului de Teleorman. Sorin Grindeanu, care s-a întors în partid în funcţia de prim-vicepreşedinte, a fost promovat de Liviu Dragnea din funcţia de şef al CJ Timiş direct prim-ministru.

Împreună cu Călin Popescu Tăriceanu, tătucul Dragnea l-a condus pe Sorin Grindeanu la Palatul Victoria, şcolăreşte, în prima zi ca premier.

Apoi, Grindeanu a mers pe baltă alături de Dragnea, pescar pătimaş. ”Eu am prins 17 ştiuci şi el 9. Eu cred că e foarte bine pentru un începător care nu pusese niciodată mâna pe o lansetă! La vâsle, un ecologist: Marcel Ciolacu”, scria Dragnea pe Facebook în martie 2017.

În iunie 2017, PSD şi-a dat jos propriul guvern (Grindeanu) prin moţiune de cenzură – fapt unic în istoria democraţiei româneşti – după ce Sorin Grindeanu se baricadase în Guvern.

”Avem un fost coleg care bântuie ca o fantomă prin Palatul Victoria, nu mai are legitimitate, nu a avut contribuţii în campanie sau în comunicarea din perioada alegerilor”, spunea primarul general Gabriela Firea, aflată în tabăra lui Liviu Dragnea.

Câteva luni mai târziu, disidentul Grindeanu, rămas şomer, s-a întors spăşit la Dragnea şi a fost recompensat cu funcţia de preşedinte al ANCOM, funcţie foarte bine plătită. Ciolacu, ecologistul lui Dragnea În 2017, scăpat de Grindeanu, Liviu Dragnea l-a propulsat la Palatul Victoria pe Mihai Tudose, iar pe ”ecologistul” Ciolacu l-a trimis în funcţia de vicepremier fără portofoliu, dar cu rol de cerber, pentru a împiedica o nouă dezertare de tip Grindeanu.

Serviciul lui Ciolacu era, de fapt, să raporteze la partid orice mişcare suspectă a premierului Tudose. Numai că Ciolacu a trecut de partea lui Tudose şi, împreună, au încercat să preia şefia PSD.

În timp ce Mihai Tudose se lupta pentru supremaţie în partid, primarul general Gabriela Firea era din nou de partea lui Dragnea şi îl ataca pe Tudose pe un grup intern al partidului: ”Sunteţi în campanie electorală pentru preluarea PSD. Nu negaţi, este inutil, o ştiu şi o simt tot mai mulţi colegi”.

În final, lupta binomului Tudose-Cioalcu a fost inutilă. Liviu Dragnea, alături de Paul Stănescu, a făcut un turneu prin ţară în care şi-a asigurat susţinerea tuturor baronilor locali, apoi l-a silit pe Tudose să demisioneze şi, ulterior, să plece din partid.

Paul Stănescu era vicepremier şi ministru al Dezvoltării, robinetul cu bani pentru baronii locali, creaţia Elenei Udrea, moştenită de Liviu Dragnea în timpul guvenării USL.

De altfel, Dragnea şi-a impus om la Ministerul Dezvoltării chiar şi în timpul guvernării tehnocrate din 2016: pe Vasile Dâncu, sfetnicul său de încredere.

„Vasile Dâncu mi-a dat primele explicaţii despre <>, despre acest sistem ocult de putere. Dâncu ştia despre astea din discuţiile dese pe care le avea cu băieţii de la SRI, cu Maior, cu Coldea şi cu alţii. Ce mi-a spus s-a adeverit”, a rememorat Dragnea, într-un interviu acordat din închisoare fostei sale consiliere Anca Alexandrescu.

Fostul său tovarăş Paul Stănescu, cu care a împărţit funcţii, influenţă şi nu numai, s-a aliat cu Gabriela Firea şi au încercat, la rândul lor, un puci împotriva lui Dragnea, însă au eşuat.

Acum, toţi cei pomeniţi mai sus, care s-au trădat unii pe alţii pentru interesul propriu, fac parte din conducerea PSD cu scopul de a reforma partidul: Marcel Ciolacu e preşedinte; Paul Stănescu e secretar general; ”fantoma” Sorin Grindeanu şi Gabriela Firea sunt prim-vicepreşedinţi; Vasile Dâncu e preşedintele Consiliului Naţional.

Trecem la vicepreşedinţi, unde tot Liviu Dragnea e numitorul comun. În afară de Mihai Tudose, reîntors în PSD după ce a câştigat un mandat de europarlamentar pe listele ProRomânia, printre vicepreşedinţi se mai numără Olguţa Vasilescu, dar şi soţul Claudiu Manda, care ar fi trebuit să-l năşească pe Liviu Dragnea. ”Îi iubesc pe amândoi şi, să nu se supere Irina, dacă o să mă lase ăştia în pace şi o să fie ce o să fie, aici în faţa oltenilor îi rog să ne fie naşi”, a spus Liviu Dragnea, aflat pe scenă alături de Olguţa Vasilescu şi Claudiu Manda, în campania electorală pentru alegerile europarlamentare din 2019.

Până la urmă, Dragnea a fost ”năşit” de judecători cu o pedeapsă de trei ani şi jumătate cu executare.

Printre vicepreşedinţi se mai numără: Dragoş Benea - baronul tăcut de Moldova, crescut de Dumitru Sechelariu şi Viorel Hrebenciuc. Benea, în prezent europarlamentar, a fost pus de Dragnea pe lista pentru Bruxelles;

Radu Moldovan – baronul de Bistriţa, aflat de partea lui Liviu Dragnea în toate războialele sale interne;

Titus Corlăţean – salvat de senatorii PSD, la ordinul lui Dragnea, de începerea urmării penale în dosarul alegerilor prezidenţiale din 2014, când i-a umilit pe românii din diaspora;

Gabriel Zetea – preşedintele CJ Maramureş, unul dintre cei mai vocali apărători ai lui Dragnea în spaţiul public;

Conducerea PSD

• Marcel Ciolacu – preşedinte

• Gabriela Firea - prim-vicepreşedinte

• Sorin Grindeanu - prim-vicepreşedinte

• Paul Stănescu secretar general

• Vasile Dâncu - preşedinte al Consiliului Naţional

Vicepreşedinţi pe domenii

• Mihai Tudose (economic)

• Lia Olguţa Vasilescu ( Muncă şi Protecţie social)

• Doina Fedorovici (Dezvoltare regionala şi locală)

• Gabriel Zetea ( Administraţie şi Infrastructura)

Vicepreşedinţi pe regiuni

• Daniel Băluţă (Bucureşti-Ilfov)

• Victor Negrescu (Centru)

• Titus Corlăţean (Sud)

• Ionuţ Pucheanu (Sud-Est)

• Claudiu Manda (Sud-Vest)

• Laurenţiu Nistor (Vest)

• Radu Moldovan ( Nord-Vest)

• Dragoş Benea ( Nord-Est)


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”