Tort de ciocolată în straturi

Tort de ciocolată în straturi

Ingrediente:

Pentru blat:
6 linguri de zahăr pudră
6 ouă
1 praf de sare
6 linguri de făină
1 esenţă de vanilie
Pentru crema de cacao
2 ouă
100 g ciocolată
100 g zahăr
150 g margarină sau unt

Pentru crema de vanilie:
1 l lapte
8 linguri de făină
zahăr după gust
1 esenţă de vanilie
1 praf de sare
2 linguri de unt

Pentru glazură:
2 tablete de ciocolată amăruie (sau ciocolată de menaj)

Pentru decor:
100 g ciocolată
100 g ciocolată albă

Mod de preparare:

Pentru blat separi gălbenuşurile de albuşuri. Amesteci bine într-un bol gălbenuşurile cu 2/3 din zahărul pudră şi esenţa de vanilie.

Într-un alt vas baţi albuşurile spumă cu praful de sare şi restul de zahăr. Încorporezi albuşurile uşor în gălbenuşuri, adaugi în ploaie făina cernută şi amesteci uşor cu o spatulă, de jos în sus.

Citeşte reţeta completă pe clickpoftabuna.ro!

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Răsturnare de situație în cazul finanțării campaniei lui Călin Georgescu

2 Revenim, Ponta a rămas prost, nu s-a vindecat...

3 „Toate ne vor lovi drastic, vești triste pentru oameni"

4 Fraților, pe ăștia nu-i mai satură nimic?

5 Ce a primit de la CNSAS un anticomunist care a cerut dosarul lui Călin Georgescu de dinainte de 1989