Topul legilor PSD care au schimbat complet viața românilor în ultimii ani–focus pe sănătate, pedepse dure pentru droguri și alcool la volan, stoparea cămătăriei

Topul legilor PSD care au schimbat complet viața românilor în ultimii ani–focus pe sănătate, pedepse dure pentru droguri și alcool la volan, stoparea cămătăriei

Topul legilor PSD care au schimbat complet viața românilor în ultimii ani – focus pe sănătate, pedepse dure pentru droguri și alcool la volan, stoparea cămătăriei.

Tinerii au decis care sunt cele mai cool 4 legi cu impact major în viața românilor, inițiate de parlamentarii PSD în mandatul ce tocmai se încheie. Debirocratizarea sistemului public, legea scutirii de TVA pentru fundații, promovată de Codin Maticiuc, dar și legea Anastasia sunt printre acestea.

Sub deviza 4x4 pentru România, tinerii social democrați au realizat un top al celor mai cool 4 legi adoptate în ultimii 4 ani de parlamentarii PSD.

Legea promovată de Codin Maticiuc și PSD

La începutul anului 2023, legea care permite fundațiilor ce renovează spitale de stat să recupereze TVA a fost promulgată. Cel mai interesant esteînsă procesul din spatele acesteia. Totul a pornit de la influencerul Codin Maticiuc, care prin Fundația Metropolis renoveazăSpitale publice din bani privați”. După ce a postat pe Facebook: Ei bine eu pentru PRIVILEGIUL de a ajuta statului eu trebuie sa plătesc TVA și nu-l pot recupera”, a doua zi, Marcel Ciolacu, pe atunci președinte al Camerei Deputaților, a răspuns apelului lansat de Codin Maticiuc și au gândit împreună o soluție.

“A doua zi m-a sunat Dan Andronic și mi-a spus că Marcel Ciolacu îi cere numărul meu. La distanță de cinci minute m-a sunat șeful PSD și mi-a spus că m-a auzit vorbind și că i se pare și lui ceva în neregulă:
„-Adică voi construiți și reparați spitale, veniți în ajutorul statului cu fonduri private într-un domeniu în care noi suntem atât de deficitari și statul vă taxează?”
„-Cam, așa ceva, domnule Ciolacu.”
„- Am înțeles, nu e în regulă, o să te sune Fredy.”
(…) Două zile mai târziu mă întâlneam cu Fredy, adică Alfred Simonis, deputat de Timiș. Cu o figura extrem de serioasă, îmbrăcat la costum, eu boschetar cum mă știți. În cincisprezece minute înțelesese problema și îi dădea dreptate șefului său:
„- Da, mi-e clar. O să scriu o propunere de lege și n-are cum să nu treacă.”, a relatat Codin Maticiuc pe Facebook, în mai 2022.

Legea Anastasia: șoferii beți, drogați sau fără permis ajung direct la închisoare, dacă provoacă un accident rutier soldat cu deces

Legea Anastasia a fost inițiată de senatorul PSD Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiției. În iunie 2022, în județul Iași, chiar de Ziua Copilului, o fetiță de 4 ani pe nume Anastasia a fost ucisă de o șoferița care nu deținea permis de conducere. Această tragedie a dat și numele legii. Pe 7 iulie 2023, Legea Anastasia a fost promulgată, iar la un an distanță statisticile au arătat că numărul de morți în accidente rutiere comise de persoane băute sau drogate a scăzut cu 20%.

Legea prevede pedeapsa închisorii cu executare, fără excepții, pentru șoferii aflați sub influența alcoolului sau a drogurilor, ori fără permis de conducere, care au provocat un accident urmat de moartea victimei.

Continuarea legii Anastasia, reforma luptei antidrog

Reforma luptei antidrog din România este un subiect fierbinte și pe agenda premierului Marcel Ciolacu, care a anunțat în Guvern faptul că va trece Agenția Națională Antidrog din subordinea Ministerului de Interne în subordinea Ministerului Sănătății.

Dosarul cu șină, coșmarul birocratic, a devenit istorie

Dosarul cu șină, primul coșmar de care toți ne-am lovit odată ce am devenit adulți, atunci când am interacționat cu statul, a fost interzis prin lege. În octombrie 2022, ministrul Muncii Simona Bucura Oprescu, pe atunci președintă a Comisiei pentru administrație publică din Camera Deputaților, a introdus un nou amendament într-un proiect de lege deja aflat în dezbaterila comisii, proiect care viza tocmai stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale.

Concret, amendamentul depus de Simona Bucura Oprescu proiectului de lege a fost cel care a eliminat oficial dosarul cu șină. El prevede “interdicția instituțiilor publice din România de a solicita dosar cu șină sau orice alt obiect de papetărie în vederea furnizării unui serviciu public”. Datorităpopularității sale, amendamentul a dat și denumirea neoficială a legii, care a fost promulgată în 2023.

Legea care a oprit definitiv abuzurile IFN-urilor

În februarie 2022, senatorul PSD Daniel Zamfir a depus în Parlament unproiect de lege care prevedea măsuri stricte pentru a proteja debitorii de costurile excesive și de abuzurile instituțiilor financiare nebancare (IFN), dar și ale firmelor de recuperare de creanțe, care au distrus, prin abuzuri contractuale, viețile a mii de români. Legea a reglementat strict o serie de nereguli existente pana la acel moment.

O MARE VICTORIE IMPOTRIVA ABUZURILOR IFN URILOR SI RECUPERATORILOR! (…) De azi, niciun IFN nu mai poate executa casele oamenilor! Niciun român care se împrumută la un IFN nu va mai plăti mai mult decât dublul sumei împrumutate, indiferent de sumă și de perioada împrumutului! Nicio firmă cesionară de creanțe – recuperatorii – nu va putea solicita de la un debitor mai mult decât valoarea creanței, a scris Daniel Zamfir pe Facebook, pe 12 august 2024, atunci când legea a fost promulgată.

PSD și Marcel Ciolacu au demonstrat că sunt cei care cresc veniturile românilor, salariul minim și pensiile. Calea sigură pentru România trebuie să conțină reindustrializarea economiei naționale și finalizarea autostrăzilor, oferind în același timp tuturor românilor, din țară și din diaspora, acces egal la sănătate și educație și un program național de protejare a tinerilor de droguri. CMF 31240010

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”