Top cinci alimente foarte bune pentru dezvoltarea creierului copilului
Pentru a avea un creier sănătos, este important ca din alimentația copiilor să nu lipsească anumite alimente, susține medicul Bogdan Pascu, specialist în endocrinologie pediatrică.
Alimente care ajută copilul să aibă un creier sănătos FOTO: Arhivă
Medicul a făcut o scurtă listă cu alimentele pe care părinții trebuie să le introducă în meniul copiilor.
„Top cinci alimente pentru un creier sănătos și fericit. Pe primul loc este oul, urmează legumele și frunzele verzi, peștele, afinele și carnea roșie”, arată dr. Bogdan Pascu, specialist în endocrinologie pediatrică, într-o postare pe Facebook.
În această vacanță de vară, medicul susține că a observat că la micul dejun, cei mai mulți dintre copii încep să mănânce primul lucru cereale sau produsele de panificație.
„Recomandarea mea ar fi să încercăm să umplem prima dată farfuria cu proteine și cu culoare. Adică cu o omletă sau legume, salată. Și dacă mai rămâne loc punem la final niște iaurt cu cereale sau două-trei guri de produse de panificație”, explică dr. Bogdan Pascu, într-un videoclip postat pe pagina sa de Facebook.
Potrivit specialistului, prioritatea numărul unu este „reintroducerea legumelor în viața copilului” . Din constatările acestuia, cei mai mulți părinții se limitează la maximum o porție pe zi sau „câteodată”.
„Este important să modificăm de trei ori pe zi, astfel încât să obținem o prevenție a greutății, dar și un nivel de crescut polifenoli. Acești compuși se găsesc în plante și fructe. Ei au un rol esențial pentru sănătatea creierului și a stomacului. De exemplu, îi găsim în legume, dar și fructe de pădure, afine, zmeură, și pot avea doar un efect benefic asupra copilului”, concluzionează specialistul.
Dr. Bogdan Pascu este medic specialist Endocrinologie Pediatrică, având competență de Ecografie Endocrină. Are o vastă experiență în tulburări de creștere, obezitatea infantilă, patologii pediatrice pituitară, tiroidiană și suprarenală, tulburări ale pubertății.
Este Membru al Societății Europene de Endocrinologie Pediatrică și al Asociației Americane de Endocrinologie precum și al Societății Române de Endocrinologie.
Sursa: adevarul.ro