Top 3 cei mai buni baschetbaliști din istoria NBA

Top 3 cei mai buni baschetbaliști din istoria NBA

Când vine vorba despre baschet, NBA este cea mai importantă competiție din întreaga lume a acestui sport. În această ligă ajung activeze doar jucătorii fantastici, care au caracteristici extraordinare, mult peste jucătorii din ligile de top ale Europei.

De-a lungul timpului, au fost mulți baschetbaliști care au impresionat în NBA, însă 3 dintre aceștia au scris o filă importantă de istorie, fiind clasați ca cei mai buni jucători de baschet din toate timpurile.

Michael Jordan

Michael Jordan este de departe cel mai bun jucător de baschet din toate timpurile. Cu toate există oameni ai acestui sport care spun LeBron James deține acest titlu, cu siguranță Jordan este GOAT-ul.

Jordan sau Air Jordan așa cum este poreclit, s-a născut în Brooklyn, New York, și s-a apucat de baschet la echipa Varsity abia în al doilea an de facultate. Șansele de a reuși erau foarte mici, asta pentru în prima fază a fost refuzat din cauza înălțimii sale de doar 1.80 m.

Un an întreg s-a pregătit neîncetat, perioada în care a crescut 10 cm înălțime, reușind să-și câștige locul în echipa mare cu o medie de 20 de puncte pe meci.

După mai mulți ani petrecuți în NCAA, Jordan a impresionat încă din primul sezon în NBA, unde a înscris 28.2 puncte pe meci cu 51.5% reușită la aruncări. A ajuns foarte rapid popular în baschetul din state, transformandu-se mai târziu într-un star internațional pe care toată lumea își dorea -l vadă jucând baschet.

De-a lungul carierei, vedeta echipei Chicago Bull a avut o medie de 30.1 puncte reușite pe meci, 6.2 recuperări, 5.3 asisturi și 2.3 deposedări, cu un procentaj de 49.7% la aruncări.

Michael a câștigat 6 titluri de campionat în NBA și de 5 ori a fost desemnat MVP-ul sezonului. În întreaga activitate, acesta a reușit câștige la nivel de club și echipă națională toate trofeele puse în joc.

Cu toate au fost numeroși jucători de baschet talentați în America, Jordan rămâne numărul 1 în topul celor mai buni baschetbaliști din istoria NBA.

Daca ești pasionat de acest sport, iți recomand alegi una dintre cele mai tari case de pariuri legale online și mizezi pe echipa preferată din NBA.

LeBron James

LeBron este unul dintre cei mai mari baschetbaliști ai lumii și ocupă locul 2 în topul celor mai buni jucători din istoria NBA. James s-a născut pe 30 decembrie 1984 în Akron, iar de la vârsta de 9 ani și-a început cariera în acest sport.

Pentru început, a jucat la echipa de juniori Northeast Ohio Shooting Stars, iar mai apoi a continuat la liceul St. Vincent-St. Mary. După doar 3 ani, LeBron a fost ales cel mai bun jucător de baschet din America, ce evolua la nivel liceal, cu o medie de 31.6 puncte, 9.6 recuperări și 3.3 intercepții pe meci.

În 2003 a aplicat pentru Draft-ul NBA, fiind selectat de echipa din statul natal, Cleveland Cavaliers. Chiar la debut, în liga profesionistă de baschet din America, a reușit 25 de puncte, fiind ales la final de sezonul Debutantul Anului.

De-a lungul timpului, LeBron a reușit obțină 4 titluri de campion NBA cu Lakers, 4 titluri de MVP al sezonului și 4 trofee de MVP al finalelor. Recent, a reușit doboare un record istoric de pe vreamea lui Kareem Abdul-Jabbar, de 38.388 puncte înscrise în NBA.

Cu SUA a obținut toate trofeele internaționale, chiar recent ridicând trofeul de aur al Jocurilor Olimpice de la Paris deasupra capului.

Ajuns la 39 de ani, LeBron se află în fața unui nou sezon alături de echipa Los Angeles Lakers și cu toate nu mai este la o vârstă fragedă, încă rămâne cel mai bun jucător din NBA.

Cu siguranță starul baschetbalist încă mai are foarte multe de oferit acestui sport și poate într-o zi reuși devină cel mai bun jucător din istorie, chiar daca asta înseamnă îl depășească pe Michael Jordan.

Kareem Abdul-Jabbar

Al treilea cel mai bun baschetbalist din istoria NBA este Kareem Abdul-Jabbar, un fost jucător american al acestui sport, care a evoluat ani la rând la Milwaukee Bucks și Los Angeles Lakers.

Timp de 20 de ani a reușit obțină 6 titluri de campionat și 6 titluri de MVP, fiind desemnat de două ori MVP-ul finalelor disputate.

Până de curând, acesta a avut cele mai multe puncte înscrise în NBA, mai exact 38.387, fiind depășit de LeBron James. Deține recordul absolut de meciuri disputate, mai exact 1560, fiind jucătorul cu cele mai multe blocaje din toate timpurile.

În 2007 a fost desemnat cel mai bun centru din istorie și cel mai bun jucător din istoria baschetului universitar. Ajuns la 77 de ani, Kareem Abdul-Jabbar încă își amintește de cel mai bun sezon al carierei.

În anul 1974, pe când era la Milwaukee Bucks, reușea ca în primele 16 partide înscrie nu mai puțin de 515 puncte. După retragere, s-a remarcat ca actor și scriitor, dar și ca antrenor secund la Los Angeles Lakers.

Cu toate în Europa nu este atât de popular, în SUA Kareem Abdul-Jabbar este o legendă.


Citește și:

populare
astăzi

1 Când candidezi doar la prostie, nu la președinție...

2 DOCUMENT Laura Vicol demisionează de la șefia Comisiei Juridice din Camera Deputaților, după scandalul Nordis

3 „Vorbim despre 100.000 de oameni uciși” / Disputa care amenință să distrugă relațiile dintre Ucraina și unul dintre cei mai mari aliați ai săi în lupta …

4 „Oricine poate fi declarat dușman al Constituției fără proces, fără apărare, fără cale de atac” / De citit ce scrie Ioana Ene Dogioiu despre motivarea C…

5 VIDEO Imagini care dau fiori / Rusia aduce rachete nucleare în poziție de luptă