Toată România, sub Cod galben și Cod portocaliu de caniculă. Temperaturile se apropie de 40 de grade | HARTĂ

Toată România, sub Cod galben și Cod portocaliu de caniculă. Temperaturile se apropie de 40 de grade | HARTĂ

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, noi avertizări Cod galben şi Cod portocaliu de căldură excesivă, valabile în zilele de 10 şi 11 iulie, în întreaga ţară.

Romania se prajeste in urmatoarele zile FOTO Arhiva

Romania se prajeste in urmatoarele zile FOTO Arhiva

Conform prognozei de specialitate, miercuri, este Cod portocaliu de vreme călduroasă în judeţele Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov şi în Municipiul Bucureşti, unde temperaturile maxime vor ajunge la 39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, în timp ce indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Valorile minime de temperatură vor fi de 20 de grade. scrie Agerpres.

Hartă ANM

Hartă ANM

În restul ţării, va fi Cod galben de caniculă şi disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor fi de 33 - 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi pe arii extinse pragul critic de 80 de unităţi. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade.

Potrivit meteorologilor, pe parcursul zilei de joi, 11 iulie, Cod portocaliu de căldură extremă se extinde şi va cuprinde mai mult de jumătate de ţară, respectiv zone din Banat, Crişana, Oltenia, Muntenia, zona continentală a Dobrogei, sudul Moldovei, vestul şi sud-vestul Transilvaniei şi local Maramureş. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor ajunge la 36 - 39 de grade, cu cele mai mari valori în vest şi sud.

Hartă ANM

Hartă ANM

De asemenea, Codul galben de caniculă se va menţine în cea mai mare parte a Moldovei, în zona litoralului şi local în Transilvania şi Maramureş. Maximele vor fi de 33 - 37 de grade, va fi disconfort termic ridicat şi ITU va depăşi pe arii extinse pragul critic de 80 de unităţi. Local, pe timpul nopţii, mercurul din termometre nu va coborî sub 20 de grade.

ANM precizează că valul de căldură va persista în toată ţara şi în zilele următoare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii