Tipul de femeie care este ca un drog pentru bărbați. Ce spun studiile despre adevărata lege a atracției între bărbat și femeie

Tipul de femeie care este ca un drog pentru bărbați. Ce spun studiile despre adevărata lege a atracției între bărbat și femeie

Bărbații preferă în mod instinctual femeile voluptoase. Cel puțin asta spun studiile științifice. Cercetătorii au scos la iveală faptul că femeile cu forme activează centrele neuronale ale recompensei și plăcerii, la bărbați. Explicațiile se găsesc în nevoia de supraviețuire a speciei.

Judecata lui Paris de Peter Paul Rubens FOTO wikipedia

Judecata lui Paris de Peter Paul Rubens FOTO wikipedia

Atracția fizică dintre bărbat și femeie stă la baza perpetuării speciei umane din cele mai vechi timpuri. Deși se spune că frumusețea stă în ochii celui care privește și diferă de la o epocă la alta, de la o cultură la alta, oamenii de știință cred că există anumite caracteristici anatomice ale femeii care declanșează anumite răspunsuri neuronale la bărbați. Mai precis stimulează acel centru al recompensei la nivelul creierului. Pe scurt, specialiștii cred că femeile cu un anumit tip de anatomie acționează ca un drog pentru bărbați. Și este, spun specialiștii, o adaptare la necesitatea de perpetuare a speciei.

Femeile voluptoase sunt ca un drog pentru bărbați

Deși mult timp a fost promovat modelul femeilor cu un fizic gracil, plăpând, impus mai ales de industria fashion, cele mai atractive femei pentru bărbați, dovedit la nivel științific sunt de fapt cele voluptoase sau mai bine zis femeile cu forme. Ele de altfel au fost prezentate ca modele de frumusețe în toate societățile care apreciau și promovau iubirea pasională, plăcerea sexuală, mai ales în Antichitate și mai apoi în perioada Renașterii. Femeile voluptoase au trupul de forma unei clepsidre. Adică au șolduri și fese ample. Sânii la fel. Coapsele bine arcuite și pline. În schimb talia este îngustă. Specialiștii spun că genul acesta de femei declanșează anumiți stimuli neuro-cerebrali la bărbați. Adică are un efect mai puterni decât cel al consumului de droguri sau de alcool.

”Privind o femeie voluptoasă, bărbatului îi declanșează un sentiment de recompensă la nivel cerebral, la fel ca și consumul de alcool sau de droguri”, precizează specialiștii Kristen Rae Spicer și Steven M Platek în studiul ”Curvaceous female bodies activate neural reward centers in men”. Aceste afirmații se bazează pe experimente științifice. De exemplu, specialiștii au folosit un lot de 14 bărbați, cu o medie de vârstă de 25 de ani. Aceștia au primit fotografii cu șapte femei nud, înainte și după operații estetice. În urma intervențiilor chirugicale, respectivelor femei le-au fost rotunjite șoldurile iar grăsimea din alte zone ale corpului a fost redistribuită în mod echilibrat. Mai apoi, creierul bărbaților a fost scanat în timp ce priveau fotografiile nud ale femeilor devenite voluptoase după intervenția chirugicală. S-a constatat o activare puternică a zonei recompensei la nivelul creierului.

Preferințele date de curbura lombară

Un alt studiu, de această dată al Universității din Texas a descoperit faptul că bărbații preferă femeile care au pronunțată curbura lombară sau londoza, cum se mai numește. De obicei această curbură lombară accentuată este asociată cu fesele pronunțate, ample și șoldurile rotunjite la femei. Curbura lombară ideală, așa cum indică subiecții folosiți în testele științifice, este de 45.5 grade. Specialiștii spun că acestă preferință vine din zestrea evolutivă a omului. În timpurile străvechi, femeile cu asemenea tip de curbură lombară erau considerate mai capabile să poarte sarcina cu succes.

O necesitate a evoluției și a perpetuării speciei

Aceste preferințe masculine reflectate inconștient la nivelul creierului nu țin de tipul de cultură sau de epocă, ci de necesități evolutive, de perpetuare a speciei. O femeie voluptoasă era considerată mai fertilă dar în același timp și puternică din punct de vedere fizic. Adică era capabile să și muncească mai mult în timpul sarcinii dar și să reziste drumurilor lungi, impuse de traiul vânătorilor-culegătorilor paleolitici. În plus, sunt considerate mai încrezătoare, mai feminine și dau impresia de tinerețe veșnică.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Imaginea este de astăzi...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „E de la țară” / Starleta TV Alina Ceușan, criticată dur pentru o fotografie controversată făcută la teatru

4 Moment penibil pentru Putin. Dictatorul rus s-a bâlbâit încercând să pronunțe numele lui Erdogan, la summitul BRICS

5 Tipul de femeie care este ca un drog pentru bărbați. Ce spun studiile despre adevărata lege a atracției între bărbat și femeie