Timpul va juca în favoarea Ucrainei odată cu sosirea armelor și avioanelor de luptă, spune comandantul-șef al armatei ucrainene

Timpul va juca în favoarea Ucrainei odată cu sosirea armelor și avioanelor de luptă, spune comandantul-șef al armatei ucrainene

Rusia şi-a intensificat atacurile pe frontul de est pentru „a maximiza epuizarea trupelor” ucrainene, înainte de sosirea ajutorului militar occidental, în special de avioane de vânătoare F-16, conștientă fiind că atunci timpul va juca în favoarea Ucrainei, a transmis comandantul-șef al armatei ucrainene Oleksandr Sîrski,, relatează Ukrainska Pravda și AFP.

 Oleksandr SîrskI FOTO PROFIMEDIA

Oleksandr SîrskI FOTO PROFIMEDIA

„Inamicul este foarte conștient de faptul că, odată cu primirea treptată a unei cantități semnificative de arme și echipamente militare de la partenerii noștri, precum și sosirea primelor F-16, care ne vor întări apărarea aeriană, timpul va juca în favoarea noastră și șansele lor de succes vor scădea.

Prin urmare, comanda militară rusă depune în prezent toate eforturile pentru creșterea intensității și extinderea sferei ostilităților pentru a maximiza epuizarea trupelor noastre, a perturba pregătirea rezervelor și a împiedica tranziția la acțiuni ofensive active”, a scris el pe Facebook.

Sîrski a subliniat că de aproape o săptămână a lucrat asupra frontului de Est, unde unități ale diferitelor grupuri apără zonele cele mai critice de pe câmpul de luptă.

El spune că natura acțiunilor Rusiei nu s-a schimbat semnificativ.

Astfel, comandantul ucrainean a precizat că forţele ruse îşi concentrează eforturile în împrejurimile localităţilor „Kupiansk, Pokrovsk, Kurahove şi Vremivka", situate pe frontul de est, în timp ce „lupte înverşunate” continuă în est şi în sud.

Astfel, lupte grele se dau în apropiere de Hliboke, Ceasiv Iar și Staromaiorske în regiunea Donețk, Robotîne în regiunea Zaporojie, satul Krinki în regiunea Herson, precum în insulele din zona de coastă de pe malul stâng al râului Nipru, a precizat Sirski, citat de Kyiv Independent.

Forțele ruse încearcă să străpungă apărările ucrainene și să captureze zone sau așezări importante pentru stabilitatea forțelor de apărare ucrainene.

De câteva luni, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski cere în mod constant partenerilor săi occidentali sisteme de apărare a spaţiului aerian ucrainean, însă acestea sosesc în mod discontinuu, notează AFP.

De asemenea, Zelenski a estimat în luna mai într-un interviu pentru AFP că Ucraina are nevoie de 120-130 de avioane de luptă F-16 sau alte aparate moderne, „pentru ca Rusia să nu deţină supremaţie aeriană".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii