Timp de așteptare de trei ore la vama Giurgiu-Ruse. Turiști: „O zi de concediu trebuie rezervată vămilor”

Timp de așteptare de trei ore la vama Giurgiu-Ruse. Turiști: „O zi de concediu trebuie rezervată vămilor”

Luni dimineață, timpul de așteptare pentru autoturisme la ieșirea din țară prin punctul de frontieră Giurgiu-Ruse este de trei ore.

Timp de așteptare de 180 de minute la ieșirea din țară prin vama Giurgiu-Ruse - Foto Arhiva

Timp de așteptare de 180 de minute la ieșirea din țară prin vama Giurgiu-Ruse - Foto Arhiva

Conform site-ului Poliției de Frontieră, la vamă Giurgiu, timpul de așteptare pentru ieșirea din țară spre Bulgaria este de 180 de minute, în timp ce pe sensul de intrare în țară, timpul de așteptare este de 30 de minute.

Pe sensul de intrare 5 artere, pe sensul de ieşire 6 artere. Lucrari de reparaţie a podului pe partea bulgară.Circulaţia se desfăşoara pe o singură bandă, alternativ, în sistem semaforizat”, potrivit sursei citate.

timp de asteptare giugiu ruse   19 august - Captură

Și duminică, punctul de frontieră Giurgiu-Ruse a fost aglomerat, timpul de așteptare fiind de câteva ore.

Am ajuns la coada la Giurgiu la 6:35. E 8:41 și nu am ajuns la vama Ruse.”, scria cineva pe un grup dedicat călătoriilor.

O zi de concediu trebuie rezervată vămilor. Vineri când am plecat noi am avut noroc 30 min la Ruse și 1 h și 10 la greci. Concediu plăcut va doresc!”, a scris altcineva.

Întârzierile sunt cauzate de lucrările de reparație pe podul dintre cele două țări, care vor dura aproximativ doi ani. Aceste lucrări reduc capacitatea de trafic și generează cozi lungi de mașini.

Poliția de Frontieră recomandă șoferilor să utilizeze și alte puncte de trecere a frontierei cu Bulgaria, precum Calafat, Bechet, Zimnicea, Turnu Măgurele, Vama Veche, Ostrov, Negru Vodă, Lipnița și Dobromir.

În vama Ostrov, timpul de așteptare este de 50 de minute, în timp ce în punctul de trecere al frontierei Negru Vodă se așteaptă 40 de minute. În jur de 30 de minute se așteaptă și la Vama Veche, potrivit site-ului Poliției de Frontieră,

Reamintim că la Podul Prieteniei dintre Ruse și Giurgiu se efectuează lucrări de reparație pe partea bulgară, ce vor dura aproximativ 730 de zile. Aceste lucrări se desfășoară zilnic, timp de 10-12 ore, iar în această perioadă se circulă alternativ pe o singură bandă, reglată prin semaforizare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Pe asta cu corvetele ați văzut-o?

2 SISTEMUL e mai tare? / judecătoarea Jderu din dosarul în care se judeca contestațialui Coldea față de controlul judiciar a fost înlocuită!

3 „Am văzut ce nu se mai vede în Franța”

4 Cu cine a confundat germanul ăsta România?

5 Ce a dezvăluit descifrarea unei tăblițe vechi de 4.000 de ani