Ți-a ieșit mâncarea prea sărată? Trucul simplu și la îndemână cu care o poți repara
Câți dintre noi pot spune că nu li s-a întâmplat niciodată să scape prea mult în mâncare dintr-un anumit ingredient? Este frustrant, pentru că întregul nostru efort de până atunci pare în zadar. Din fericire, în cazul sării există o soluție simplă.
Gătitul poate fi mai ușor dacă știi cîteva trucuri. FOTO Shutterstock
Se poate întâmpla ca mâncarea să iasă prea sărată din diverse motive: fie nu am sesizat corect gustul, fie am făcut o mișcare bruscă a mâinii, fie n-am calculat că apa se evaporă iar concentrația de sare devine mai mare.
Iar dacă vă confruntați cu astfel de situații, nu disperați! Trucul este să puneți o felie de cartof în mâncare.
Cartoful va absorbi sarea în exces
Potrivit informațiilor oferite de la philips.com , odată pusă în mâncare, aceasta va absorbi excesul de sare.
Sursa: adevarul.ro