The Guardian: Rata scăzută a mortalității din cauza coronavirusului din Germania intrigă experții

The Guardian: Rata scăzută a mortalității din cauza coronavirusului din Germania intrigă experții

Rata relativ redusă a mortalității din Germania intrigă experții, pe măsură ce Covid-19 se răspândește în Europa, unii punând la îndoială metodologia culegerii de date, în timp ce alții susțin că ratele ridicate de testare ale țării permit o aproximare mai exactă a amenințării noului coronavirus, potrivit The Guardian, citat de Mediafax.În timp ce pandemia a lovit Germania cu forță deplină, Universitatea Johns Hopkins notând 22.364 de infecții confirmate până duminică dimineață, sunt raportate doar 84 de decese, relatează The Guardian.

Aceasta înseamnă că Germania are în prezent cea mai mică rată a mortalității din cele 10 țări cel mai grav afectate de pandemie: 0,3%, comparativ cu 9% în Italia și 4,6% în Marea Britanie.

Contrastul cu Italia este deosebit de surprinzător, în condițiile în care cele două țări au cel mai mare procent de cetățeni cu vârsta de 65 de ani sau mai mult în Europa. Iar indicele Bloomberg Global Health indică un stil de viață mai sănătos pentru italieni decât pentru germani.

Politicieni germani și oficialii din domeniul sănătății au fost reticenți să comenteze rata scăzută a mortalității. Lothar Wieler, președintele Institutului Robert Koch (RKI), a declarat că nu se așteaptă să existe o diferență semnificativă a ratelor de mortalitate între Italia și Germania, pe termen lung.

„Este prea devreme să spunem dacă Germania este mai bine pregătită medical pentru pandemia Covid-19 decât alte țări”, a declarat Marylyn Addo de la Centrul Medical al Universității din Hamburg. Addo a sugerat că o explicație probabilă a cifrelor a fost că, în timp ce spitalele din nordul Italiei sunt supraaglomerate cu pacienți, Germania nu a atins capacitatea maximă și a avut mai mult timp pentru a curăța paturile, a aproviziona echipamente și a redistribui personalul.

Foarte important, Germania a început să testeze oamenii, chiar cu simptome mai ușoare, relativ devreme, ceea ce înseamnă că numărul total de cazuri confirmate poate oferi o imagine mai exactă a răspândirii virusului decât în ​​alte state.

Profilul de vârstă al celor afectați în primele săptămâni a fost, de asemenea, mai tânăr decât în ​​alte țări, mulți dintre ei inși sănătoși care s-au întors din stațiunile de schi din Austria sau Italia, ceea ce ar explica rata scăzută a mortalității.

„Presupun că mulți tineri italieni sunt sau au fost infectați fără să fie detectați vreodată”, a declarat pentru ziarul Die Zeit Christian Drosten, virolog la spitalul Charité din Berlin. "Acest lucru explică, de asemenea, rata mortalității presupus mai mare a virusului acolo."

Drosten, care a consiliat ministerul german al sănătății, a avertizat, de asemenea, că rata mortalității din Germania probabil va crește în următoarele săptămâni, întrucât zonele cu risc ridicat devin mai greu de identificat și capacitatea de testare devine extinsă. „Pare că virusul a devenit mai periculos, dar asta ar fi o denaturare. Va reflecta pur și simplu ceea ce deja începe să se întâmple: ratăm din ce în ce mai multe infecții”.

Metodologia din spatele colectării datelor din Germania ar putea avea un rol, de asemenea, în discrepanța dintre cifrele italiene și germane.

Dacă un pacient este testat pozitiv pentru Covid-19 în Germania, medicul va anunța autoritatea medicală locală, care va transfera digital datele către Institutul Robert Koch (RKI). Acest proces, mai lent, explică de ce cifrele zilnice ale RKI au fost constant mai mici decât cele de la Universitatea Johns Hopkins, care își actualizează mai des tabelele de date. Până la ora 10 dimineața duminică, de exemplu, RKI anunța doar 55 de victime în Germania.

Spre deosebire de Italia, în Germania nu există teste postmortem răspândite pentru noul coronavirus. RKI spune că persoanele care nu au fost testate pentru Covid-19 în viață, dar sunt suspectați că au fost infectați „pot fi” testați după moarte, dar în sistemul de sănătate descentralizat din Germania aceasta nu este încă o practică de rutină.

Drept urmare, este teoretic posibil să existe persoane care ar fi putut să fi murit în casele lor înainte de a fi testate și care nu apar în statistici.

Specialiștii medicali, precum Addo, nu consideră că numărul cazurilor nedeclarate este semnificativ din punct de vedere statistic. „Clinicile care se ocupă de afecțiuni respiratorii au fost în alertă cu privire la virus de săptămâni întregi, așa că aș fi foarte surprinsă dacă ar exista un număr semnificativ de decese neînregistrate.”

Cifrele oficiale ale mortalității RKI includ atât persoanele care au murit din cauza virusului, cât și cele infectate și cu probleme de sănătate, la care nu a putut fi determinată cauza precisă a morții.
 


populare
astăzi

1 Oameni buni, vă dăm un sfat / Începând de anul ăsta, fiți pregătiți pentru orice!

2 Așa este în America...

3 VIDEO Imagini care trebuie văzute de la vizita lui Trump jr. în Groenlanda...

4 VIDEO „S-a terminat, Vladimir, nu mai există niciun imperiu. Ești un idiot!”

5 VIDEO Da, sunt ruși „sancționați” și „izolați”, „plângând” la Courchevel, în Franța...