The Epoch Times: China pierde 21 de milioane de clienţi de telefonie mobilă în ultimele 3 luni. Cifrele pot sugera un număr masiv de decese

The Epoch Times: China pierde 21 de milioane de clienţi de telefonie mobilă în ultimele 3 luni. Cifrele pot sugera un număr masiv de decese

În ultimele trei luni numărul de utilizatori de telefoane mobile din China a scăzut cu 21 de milioane, conform datelor publicate de autorităţile de la Beijing pe 19 martie. Decesele datorate virusului Wuhan ar fi putut contribui la numărul mare de închideri de conturi, scrie  The Epoch Times .

Telefoanele mobile sunt o parte indispensabilă a vieţii din China.

„Nivelul de digitalizare este foarte ridicat în China. Oamenii nu pot supravieţui fără un telefon mobil”, a declarat Tang Jingyuan, un comentator politic pentru China, la 21 de martie, pentru Epoch Times. „Lucrurile legate de guvern, pensii şi securitate socială, cumpărarea de bilete de tren, cumpărături ... dacă doresc să le facă, trebuie să utilizeze telefoane mobile".

"Regimul chinez cere tuturor chinezilor să folosească telefoanele mobile pentru a genera un cod de sănătate. Doar dacă-l au li se permite să se mute în China. Este imposibil ca o persoană să funcţioneze fără telefonul mobil".

China a introdus scanări faciale obligatorii la 1 decembrie 2019, pentru a confirma identitatea persoanei care îşi înregistrează telefonul. Încă de la 1 septembrie 2010, China a solicitat tuturor utilizatorilor de telefoane mobile să înregistreze telefoane cu identitatea lor reală, pentru ca Partidul Comunist Chinez să poată controla discursul oamenilor cu ajutorul sistemului său de monitorizare pe scară largă.

Conturile bancare ale chinezilor şi conturile de securitate socială sunt incluse în planurile de telefonie mobilă; aplicaţiile de pe telefoanele chineze verifică cardurile SIM în baza de date a Partidului pentru a vă asigura că numărul aparţine utilizatorului.

Beijing a lansat pentru prima dată coduri de sănătate bazate pe telefoane mobile pe 10 martie. Toţi oamenii din China trebuie să instaleze o aplicaţie pentru telefonul mobil şi să-şi înregistreze informaţiile personale de sănătate. Apoi aplicaţia poate genera un cod QR, care apare în trei culori, pentru a clasifica nivelul de sănătate al utilizatorului. Roşu înseamnă că persoana are o boală infecţioasă, galben înseamnă că persoana poate avea una, iar verde înseamnă că nu are.

Beijingul a susţinut că aceste coduri de sănătate sunt necesare pentru a preveni răspândirea virusului Partidului, cunoscut în mod obişnuit drept virusul Wuhan - sau noul coronavirus, după denumirea folosită de partidul-stat.

21 de milioane de conturi de telefoane mobile au dispărut

Ministerul Industriei şi Tehnologiei Informaţiei (MIIT) din China a anunţat pe 19 martie numărul de utilizatori de telefon din fiecare provincie în februarie. Faţă de datele publicate anterior, în 18 decembrie 2019 - pentru luna noiembrie 2019 - atât numărul de utilizatori de telefoane mobile cât şi cel de linii fixe a scăzut dramatic.

Numărul de utilizatori de telefoane mobile a scăzut de la 1.600957 miliarde la 1.579927 miliarde, o scădere de 21,03 milioane. Numărul de utilizatori de linii fixe a scăzut de la 190,83 milioane la 189,99 milioane, o scădere de 840.000.

În februarie precedent, numărul crescuse. Potrivit MIIT, numărul utilizatorilor de telefoane mobile a crescut în februarie 2019, de la 1.5591 miliarde la 1.5835 miliarde, adică 24,37 milioane. Numărul de utilizatori de linii fixe a crescut de la 183,477 milioane la 190,118 milioane, adică 6,641 milioane în plus.

Potrivit Biroului Naţional de Statistică din China, populaţia ţării la sfârşitul anului 2019 era cu 4,67 milioane mai mare decât în ​​2018, ajungând la 1.40005 miliarde.

Scăderea din 2020 a numărului de utilizatori de linii fixe se poate datora carantinei la nivel naţional din februarie, timp în care întreprinderile mici au fost închise. Însă scăderea utilizatorilor de telefoane mobile nu poate fi explicată în acest fel.

Conform datelor operaţionale ale tuturor celor trei operatori de telefonie mobilă din China, numărul conturilor de telefonie mobilă au crescut în decembrie 2019, dar au scăzut abrupt în 2020.

China Mobile este cel mai mare operator de transport, deţinând aproximativ 60% din piaţa chineză de telefoane mobile. Acesta a raportat că a câştigat mai multe conturi cu 3.732 milioane în decembrie 2019, dar a pierdut 0.862 milioane în ianuarie 2020 şi 7.254 milioane în februarie 2020.

Performanţele China Mobile în aceleaşi luni din 2019 au fost semnificativ diferite; a câştigat 2.411 milioane de conturi în luna ianuarie 2019 şi încă 1.091 milioane în februarie 2019.

China Telecom este al doilea mare transportator, deţinând aproximativ 21% din piaţă. Acesta a câştigat 1,18 milioane de utilizatori în decembrie 2019, dar a pierdut 0,43 milioane de utilizatori în ianuarie 2020 şi 5,6 milioane de utilizatori în februarie 2020.

În 2019, a câştigat 4,26 milioane în ianuarie şi 2,96 milioane în februarie.

China Unicom, care nu a publicat încă datele pentru februarie, are aceeaşi experienţă ca şi celelalte două telecomunicaţii în ianuarie 2020 şi la începutul anului 2019. Compania a pierdut 1.186 milioane de utilizatori în ianuarie 2020, deşi obţinuse 1.962 milioane de utilizatori în februarie 2019 şi 2,763 milioane de utilizatori în ianuarie 2019.

China permite fiecărui adult să solicite cel mult cinci numere de telefon mobil. Începând cu 10 februarie, majoritatea studenţilor chinezi au luat cursuri online cu un număr de telefon mobil şcolile primind ordin să rămână închise. Conturile acestor studenţi sunt sub numele părinţilor lor, ceea ce înseamnă că unii părinţi au fost nevoiţi să deschidă un nou cont de telefon mobil în februarie.

Analizând numerele

Marea întrebare este dacă scăderea dramatică a conturilor de telefonie mobilă reflectă închiderea abonamentului celor care au murit din cauza virusului Wuhan.

„Este posibil ca unii lucrători migranţi să fi avut două numere de telefon înainte. Unul este din oraşul natal, iar celălalt este din oraşul în care lucrează. În februarie, ar putea să închidă numărul din oraşul în care lucrează, pentru că nu mai pot merge acolo”, a spus Tang. În mod obişnuit, muncitorii migranţi ar fi plecat în oraşul natal pentru Anul Nou chinezesc în ianuarie, iar restricţiile de călătorie ar fi împiedicat să se întoarcă în oraşul unde au ocupat un loc de muncă.

Cu toate acestea, deoarece există o taxă lunară de bază pentru a deţine un cont de telefon mobil în China, majoritatea lucrătorilor migranţi - grupul cu cel mai mic venit - este probabil să aibă un singur cont de telefon mobil.

China avea 288,36 milioane de lucrători migranţi din aprilie 2019, potrivit Biroului Naţional de Statistică din China.

La 17 martie, Meng Wei, purtătorul de cuvânt al Comisiei Naţionale de Dezvoltare şi Reformă din China, a declarat la o conferinţă de presă lunară de la Beijing că, exceptând provincia Hubei, toate provinciile au raportat că peste 90% din companii au reluat operaţiunile. În Zhejiang, Shanghai, Jiangsu, Shandong, Guangxi şi Chongqing, aproape toate firmele au reluat producţia.

Dacă atât numărul lucrătorilor migranţi, cât şi nivelul ocupării forţei de muncă sunt corecte, peste 90 la sută dintre lucrătorii migranţi au revenit la muncă.

Dislocarea economică cauzată de întreruperile şi carantinele din China poate să fi determinat, de asemenea, unele persoane care au un telefon mobil în plus sa îl anuleze. Companiile sărăcite sau oprite pot să nu dorească să suporte cheltuielile suplimentare.

„În prezent, nu cunoaştem detaliile datelor. Dacă doar 10 la sută din conturile de telefonie mobilă ar fi fost închise pentru că utilizatorii au murit din cauza virusului Wuhan, numărul deceselor ar fi de 2 milioane”, a spus Tang.

Numărul de decese raportat în China nu se potriveşte cu alţi indicatori care reflectă o situaţie dramatică acolo.

O comparaţie cu situaţia din Italia sugerează, de asemenea, că numărul deceselor din china este subevaluat semnificativ. Italia a adoptat măsuri similare cu cele utilizate de regimul chinez. Numărul de decese cauzate de virusul Wuhan în Italia - de 4.825 - reflectă o rată a decesului de 9%. În China, unde o populaţie mult mai mare a fost expusă la virus, numărul de decese de 3,265 reflectă o rată a mortalităţii de doar 4%, mai puţin de jumătate din cea raportată în Italia.

Activităţile din epicentrul focarului din provincia Hubei par să contravină numărului de decese raportate în China. Conform unor anchete efectuate de Epoch Times, cele şapte centre funerare din oraşul Wuhan procesau cadavre 24 de ore pe zi, şapte zile pe săptămână la sfârşitul lunii ianuarie. Provincia Hubei a folosit 40 de crematorii mobile, fiecare capabilă să ardă cinci tone de deşeuri medicale şi corpuri pe zi, începând cu 16 februarie.

În lipsa de datelor, adevăratul număr de decese din China este un mister. Anularea a 21 de milioane de telefoane mobile oferă un punct de plecare care sugerează că numărul real poate fi mult mai mare decât numărul oficial.

Epoch Times se referă la noul coronavirus, care provoacă boala COVID-19, ca virusul Partidului Comunist, deoarece muşamalizarea şi administrarea greşită a crizei de către Partidul Comunist Chinez au permis virusului să se răspândească în China şi, apoi, să creeze o pandemie globală.




populare
astăzi

1 Observația lui Liviu Avram despre legătura dintre Ciucă și Georgescu în contextul noilor dezvăluiri

2 „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate” / „Domnul Șucu Dan Viorel a fost recompensat de organele de Securitate c…

3 Infarctul poate fi prevenit / 7 simptome care apar cu o lună înainte, descoperite de experții din SUA

4 De citit ce scrie, cu pragmatism, Ioana Dogioiu, despre candidatul prezidențial Nicușor Dan

5 BREAKING Luni va fi votat noul guvern!