Potrivit sursei citate, compania de maşini electrice, condusă de miliardarul Elon Musk, a descărcat 75% din Bitcoin, care valora aproximativ 2 miliarde de dolari (1,7 miliarde de lire sterline) la sfârşitul anului 2021.
Decizia vine în contextul în care valoarea criptomonedei a scăzut cu peste 50% în acest an. Tesla a transmis că a cumpărat valută tradiţională cu 936 de milioane de dolari (782 de milioane de lire sterline) din vânzările sale de Bitcoin.
Elon Musk a fost printre cei mai puternici susţinători ai criptomonedei, iar declaraţiile sale pe reţelele sociale au influenţat semnificativ tranzacţiile. Investiţia de 1,5 miliarde de dolari a Tesla în Bitcoin, dezvăluită în februarie 2021, a dus la o creştere a cererii de monedă. Preţul criptomonedei a crescut anul trecut la aproape 70.000 de dolari în noiembrie, înainte de a se prăbuşi.
Totuşi, un Bitcoin se tranzacţionează în prezent cu mai puţin de 25.000 de dolari.
Tot anul trecut, Tesla a încetat să accepte Bitcoin ca mijloc de plată pentru maşinile sale, invocând îngrijorări legate de impactul asupra climei al exploatării Bitcoin consumatoare de energie. La acea vreme, Musk a transmis pe reţelele de socializare că Tesla nu va vinde Bitcoin-ul pe care îl deţinea.
„Tesla nu va vinde niciun Bitcoin”, spunea Musk. La un an de la acel mesaj, Tesla şi-a vândut cea mai mare parte din Bitcoin. Aşadar, încă o promisiune a lui Musk a fost încălcată.
Miliardarul a spus că aceasta nu a fost o reflecţie asupra Bitcoin, ci mai mult este vorba despre nevoia de numerar.
Tesla a dezvăluit iniţiativa de vânzare ca parte a unui raport financiar trimestrial. S-a spus că Bitcoin a fost unul dintre factorii care i-au afectat profitabilitatea. Cu toate acestea, compania a raportat un profit mai mare decât estima în cele trei luni până la sfârşitul lunii iunie, deoarece creşterile de preţ la cele mai bine vândute maşini au compensat pierderile, rezultate inclusiv în urma blocajelor stricte din China. Tesla a declarat că producţia de la fabrica sa din China a crescut la un record lunar pe măsură ce restricţiile Covid-19 au fost ridicate. Musk a mai spus că producţia a crescut la fabricile mai noi ale companiei din Germania şi SUA.
Acţiunile Tesla au scăzut cu aproape 40% în acest an.
Bitcoin a depăşit miercuri pragul de 24.000 de dolari pentru prima dată în mai mult de o lună, deoarece speranţele unei majorări a dobânzii de referinţă mai puţin agresive decât era aşteptat din partea Rezervei Federale au declanşat o creştere a criptomonedelor, transmite CNBC.
Cea mai valoroasă criptomonedă din lume a atins miercuri 24.047 dolari pe unitate, fiind în creştere cu peste 8% în 24 de ore, la niveluri nemaivăzute de la jumătatea lunii iunie, potrivit datelor Coin Metrics.
Traderii s-au liniştit datorită perspectivaei unei măsuri de politică monetară mai blândă din partea Fed la următoarea sa întâlnire de stabilire a dobânzilor.
Efectele politicii monetare mai stricte din partea băncii centrale a SUA au afectat puternic activele riscante, precum acţiunile şi criptomoneda.
„Bitcoinul începe să-şi găsească stabilitatea după o lună agitată, iar săptămâna viitoare va fi grăitoare”, a declarat un analist.
Investitorii se aşteaptă ca banca centrală a SUA să majoreze din nou dobânzile la următoarea sa întâlnire de politică monetară, dar economiştii prognozează o creştere mai puţin agresivă de această dată, de 0,75 puncte procentuale, în loc de 1 punct procentual.
Ether a crescut cu aproape 5%, la 1.609,06 dolari pe unitate.