Teroriștii care au luat 19 vieți în Daghestan ar fi copiii unui șef din partidul lui Putin

Teroriștii care au luat 19 vieți în Daghestan ar fi copiii unui șef din partidul lui Putin

Rusia este zguduită de un nou atac terorist major, cu cel puțin 19 persoane ucise și 25 rănite în ceea ce păreau a fi împușcături coordonate la diferite lăcașuri de cult în republica Daghestan din sudul Rusiei.

drapel rusia fundal flacari razboi explopzie

Foto: Shutterstock

Atacul este al doilea din ultimele trei luni, după ce peste 130 de persoane au fost ucise într- o sală de concerte de lângă Moscova într-un atac terorist revendicat de ISIS-K în martie, și pune la îndoială reputația autodeclarată a președintelui Vladimir Putin de lider capabil să garanteze ordinea în vasta și turbulenta țară, transmite CNN Wolrd .

Recrudescența violențelor are loc în contextul în care tensiunile etnice de lungă durată reapar, agravate atât de dorința de a umple rândurile armatei ruse, pe măsură ce războiul lui Putin împotriva Ucrainei continuă, cât și de conflictul actual din Orientul Mijlociu.

Politicianul local Magomed Omarov, șeful districtului Sergokalinsky dintre Makhachkala și Derbent, a fost reținut de poliție duminică seara, în urma unor informații conform cărora doi dintre fiii săi și unul dintre nepoții săi ar fi fost implicați în atacuri. Filiala din Daghestan a partidului de guvernământ Rusia Unită a anunțat ulterior că l-a suspendat pe Omarov pentru „acțiuni de discreditare” a partidului.

Vladimir Putin nu a comentat încă atacul.

Nu a existat nicio revendicare imediată a atacurilor, dar agențiile de aplicare a legii au declarat pentru TASS că atacatorii erau „adepți ai unei organizații teroriste internaționale”.

Direcția de Investigații a Comitetului de Investigații al Rusiei pentru Republica Daghestan a declarat că a lansat o investigație privind atacurile teroriste în temeiul Codului Penal al Federației Ruse.

Imagini video și fotografii au arătat flăcări mari și coloane de fum ieșind puternic dintr-o sinagogă din Derbent, în timp ce imagini filmate de la fereastra unei clădiri din Makhachkala arată persoane neidentificate îmbrăcate în negru trăgând asupra unei mașini de poliție pe stradă.

Melikov a descris posibila implicare a „celulelor adormite” și a sugerat că atacurile ar fi putut avea ajutor străin.

„Vor fi luate măsuri operative de căutare și de investigare până la identificarea tuturor participanților la celulele adormite, care, fără îndoială, includ unele care au fost organizate din străinătate”, a adăugat el.

Trei zile de doliu au fost declarate în Daghestan în urma împușcăturilor mortale, drapelele de stat fiind coborâte la jumătate de catarg, a declarat Melikov. De asemenea, va fi acordată asistență financiară familiilor victimelor, potrivit TASS.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Stareța Mănăstirii Voroneț, Gabriela Platon, demisă din funcție, alături de conducătorii altor cinci unități monahale

2 „Cineva trebuie să vorbească despre acest infern” / Dezvăluirile unui luptător român din trupele speciale israeliene

3 Un fost procuror DNA cu pensie lunară de 42.700 lei a dat statul în judecată pentru mărire!

4 Ucraina a reușit să obțină cel mai mare succes de război asimetric din istorie

5 Soții Videanu sunt „pensionarii” români opriți pe aeroportul din Munchen cu bijuterii de 650.000 de euro / „Un colier pentru soția mea și un ceas pe car…