Teodosie: „Boala este urmare a păcatului. Am primit suferință pentru că am păcătuit”

Teodosie: „Boala este urmare a păcatului. Am primit suferință pentru că am păcătuit”

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, susţine că „boala este urmare a păcatului” şi că „am primit suferinţă pentru că am păcătuit”, afirmaţiile sale fiind făcute în contextul în care acesta a fost întrebat cum convingem un om bolnav că nu trebuie „să cârtească”, informează News.ro.

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a fost întrebat, la emisiunea la care participă, în mod regulat, la un post de radio, „cum convingem un om bolnav că nu trebuie să cârtească”.

„Îl convingem după logică”

„Îl convingem după logică. Boala este urmare a păcatului. Am primit suferinţă pentru că am păcătuit. Acum, să primim boala ca o jertfă şi să ne rugăm, că Dumnezeu se milostiveşte dacă ne rugăm sincer, cu căinţă, şi poate să ne ridice şi adeseori a ridicat pe bolnavi”, a răspuns înaltul ierarh.

Arhiepiscopul Teodosie este cunoscut pentru afirmațiile sale care generează controverse în spațiul public, fiind criticat inclusiv din interiorul Bisericii Ortodoxe Române.

Printre declarațiile recente care au făcut vâlvă, este sfatul dat unei femei care s-a plâns că a fost abuzată psihologic de soț.

„Trebuie să îți duci crucea”, a fost răspunsul lui Teodosie. „Poate exista şi vindecare, dar dumneata, care ai primit taina cununiei, trebuie să-ţi duci crucea, să te rogi să suplinească Dumnezeu această lipsă de empatie, pentru că ai un legământ. Soluţia este să nu vă despărţiţi, vindecarea o dă Dumnezeu”, a subliniat arhiepiscopul.

Sfaturi pentru femei

Tot într-o emisiune la Radio Dobrogea, clericul a afirmat, miercuri, că o femeie căsătorită nu trebuie să umble cu capul descoperit şi a precizat că aceasta poate folosi o pălărie sau o bască.

Arhiepiscopul Tomisului fusese întrebat de o femeie căsătorită cum să procedeze în cazul în care doreşte să poarte o eşarfă pe cap la un eveniment, iar familiei îi este ruşine cu ea dacă face acest lucru.

„Sigur că trebuie să porţi ceva pe cap. O femeie căsătorită nu trebuie să umble cu capul descoperit. Cum să îi fie ruşine? Chiar dacă pune o pălărie, o bască, dar nu e cu capul descoperit. Dacă sunt atâtea mofturi la cineva, acoperiţi-vă cu ceva capul”, a declarat arhiepiscopul Tomisului.

Această din urmă declarație a provocat din nou reacția fostului purtător de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, a cărui relație de ostilitate reciprocă cu arhiepiscopul este de notorietate.

„A predica îmbrobodirea femeilor în secolul XXI, dar nu contra insolației, ci a „ispitirii” fragilului bărbat ajuns pe „nedrept” doar el în pușcărie pentru viol, act abominabil care, după părerea unui teolog universitar, nu ar fi chiar dezagreabil femeilor, traduce o viziune ruptă de realitate, în care femeia e percepută ca o ființă situată invariabil pe locul doi și căreia i se poate impune orice năzbâtie debitată de fanatismul misogin”, a scris Bănescu pe pagina sa de Facebook.


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii