Tentativă de asasinare asupra lui Trump. Momentul dramatic în care lunetiștii Secret Service îl împușcă mortal pe atacator VIDEO

Tentativă de asasinare asupra lui Trump. Momentul dramatic în care lunetiștii Secret Service îl împușcă mortal pe atacator VIDEO

Imagini șocante arată cum cum agenții Secret Service aflați pe un acoperiș din spatele scenei răspund cu foc asupra atacatorului și îl împușcă mortal la câteva momente după ce Donald Trump a fost atins de un glonț.

Thomas Matthew Crooks atacatorul lui Trump FOTO X

Thomas Matthew Crooks a tras sâmbătă asupra fostului președinte de pe un acoperiș din apropierea locului în care Donald Trump vorbea la un miting, aingându-i puțin lobul urechii și lăsându-l cu fața însângerată.

Atacatorul ar fi tras cu o pușcă semi-automată de tip AR-15 de la o distanță cuprinsă între 60 și 90 de metri, de pe o poziție înaltă, au declarat mai mulți oficiali pentru CBS.

Arma folosită de atacator, o pușcă semi-automată de tip AR-15, a devenit un simbol al violenței armate în SUA, fiind folosită în mod frecvent de diverși atacatori. Din cauza acestor atacuri, AR-15 a devenit, de asemenea, o țintă a celor implicați în mișcarea care face apel la controlul armelor.

Alte surse au estimat că distanța dintre locul unde se afla atacatorul și Trump ar fi mai degrabă de 130 de metri.

Secret Service a emis o declarație, afirmând că atacatorul a tras mai multe focuri spre scenă „de pe o poziție înaltă, din afara locului de desfășurare a mitingului”.

Focurile de armă au ucis o persoană din public, alte două fiind grav rănite, se arată în declarație. Agenții l-au ucis pe atacator la fața locului.

Imaginile înfricoșătoare filmate la evenimentul din Butler, Pennsylvania, îl arată pe Trump ținând un discurs în fața susținătorilor săi înainte de a se auzi împușcăturile.

Trump este văzut cu fața într-o parte când este tras primul glonț, înainte de a face o mișcare "salvatoare" cu capul, cu o fracțiune de secundă înainte ca urechea sa dreaptă să fie lovită de unul dintre gloanțe.

Miliardarul în vârstă de 78 de ani poate fi văzut atingându-și partea laterală a feței în timp ce cade la pământ, înainte ca agenții Secret Service să sară peste fostul președinte.

La doar câteva secunde după ce Trump este lovit, filmări separate arată lunetiști de poliție de pe un acoperiș în spatele scenei, răspunzând focului asupra bărbatului înarmat.

Un martor a declarat pentru BBC că a văzut un bărbat târându-se pe un acoperiș cu o pușcă, aproximativ „cinci până la șapte minute” după remarcile lui Trump.

„Am observat un tip care se târa pe acoperișul clădirii de lângă noi, la 15 metri distanță de noi”, a spus el. „Am arătat spre tipul care se târa pe acoperiș”, a spus el, descriind modul în care el și prietenii săi au încercat să alerteze forțele de ordine cu privire la prezența bărbatului.

Ce știm până acum:

-Un atacator a deschis focul la un miting al lui Donald Trump în Butler, Pennsylvania, omorând o persoană, rănind grav alte două și rănindu-l pe fostul președinte

-Focurile de armă au izbucnit în timpul discursului candidatului republican în jurul orei locale 18:15, sâmbătă seara

-Imagini dramatice au arătat momentul în care Trump a plonjat în spatele podiumului , în timp ce agenții Secret Service se apropiau

-FBI a confirmat că a fost vorba de o tentativă de asasinat, dar a declarat că nu a existat nicio amenințare anterioară

-Trump a rupt tăcerea cu o declarație în care a descris împușcăturile în detaliu - în timp ce gloanțele îi străpungeau urechea

-Atacatorul - identificat drept Thomas Matthew Crooks - a fost împușcat mortal de agenții Secret Service

-Un martor de la fața locului susține că a alertat poliția cu privire la un bărbat cu o pușcă de pe un acoperiș din apropiere înainte de tentativa de asasinat

-Președintele Joe Biden a numit împușcăturile "bolnave" și a suspendat campania electorală pentru următoarele două zile

- Trump a fost transportat de urgență la spital sâmbătă seara, dar a fost ulterior externat și a părăsit Pennsylvania

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii