Tenis/Coronavirus: Simona Halep s-a obişnuit cu un alt ritm de viaţă

Tenis/Coronavirus: Simona Halep s-a obişnuit cu un alt ritm de viaţă

Jucătoarea de tenis Simona Halep s-a obişnuit cu un alt ritm de viaţă într-o perioadă în care soldaţii patrulează pe străzile Bucureştiului după ce în România a fost instituită stare de urgenţă pe 16 martie, în contextul pandemiei de coronavirus, scrie site-ul CNN.

"Nu ies deloc din casă. Sunt categoric un om care ia foarte în serios aceste lucruri şi-şi face griji din cauza lor. Măsurile de izolare au fost foarte stricte aici în România, au fost militari pe străzi şi nu avem voie să ieşim afară", a declarat pentru CNN Sport, din casa ei din Bucureşti, campioana de anul trecut de la Wimbledon.

Halep îşi dă seama foarte bine că în acest moment sunt lucruri mai importante decât tenisul.

"A fost o situaţie înspăimântătoare aici în România. Am încercat să nu mă uit prea mult sau să nu citesc prea multe ştiri, fiindcă mi se pare prea îngrijorător; prefer să ajut acolo unde pot", a declarat Halep, care luna trecută a donat echipament militar pentru spitale din Constanţa şi Bucureşti.

"Îmi aduc şi eu contribuţia, stând acasă şi desigur rămânând optimistă şi puternică", a adăugat sportiva care are în palmares şi o victorie la Roland Garros.

Lui Halep îi e dor meciurile din circuitul WTA şi de colegele sale, dar nu crede că este posibilă reluarea competiţiilor în viitorul apropiat.

Din cauza pandemiei, tenisul profesionist a fost suspendat cel puţin până pe 13 iulie. Turneul de la Wimbledon a fost anulat pentru prima oară după Al Doilea Război Mondial, iar Roland Garros va începe pe 20 septembrie în loc de 24 mai.

"Cred că dacă vom juca din nou tenis în septembrie, noi am obţinut deja o victorie, fiindcă asta înseamnă că ameninţarea virusului a fost deja învinsă. Acum doar putem visa la un turneu de Mare Şlem (...)", a spus Halep, pentru care cel mai greu de suportat este incertitudinea.

"Categoric e ciudat să nu ştim când vom putea participa din nou la turnee. Pe ce suprafaţă vom juca? În ce ţară? În acest moment nu există răspunsuri, aşa că e greu să facem planuri", a spus românca.

Pandemia de coronavirus a obligat-o pe Halep să trăiască într-un ritm mai lent. După mulţi ani, programul ei nu mai este dictat de antrenamente zilnice, călătorii pentru turnee, meciuri, sponsorizări şi întâlniri cu presa.

Acum, câştigătoarea a două turnee de Mare Şlem se culcă şi se trezeşte mai târziu, face zilnic exerciţii de fitness, găteşte, citeşte, se uită la filme şi vorbeşte cu familia sa.

"E clar că e foarte ciudat ca în viaţa mea să fie o perioadă atât de lungă fără tenis. Cea mai lungă din cariera mea", a spus jucătoarea.

Când preşedintele Klaus Iohannis a anunţat pe 24 martie izolarea obligatorie la domiciliu, Halep se refăcea după o accidentare.

"Într-un fel sunt norocoasă, fiindcă situaţia legată de Covid-19 a început exact când aveam probleme cu accidentarea la picior. Aşa că această perioadă suplimentară mi-a oferit prilejul să mă vindec cum trebuie şi să nu mă grăbesc cu recuperarea, în loc să-mi fac griji că pierd prea multe turnee", a spus Halep, care a început bine sezonul, ajungând în semifinale la Australian Open în ianuarie.

"Sunt în contact tot timpul cu antrenorul meu de fitness şi evident şi cu antrenorii mei Darren (Cahill) şi Arti (Apostu-Efremov). Încă n-am lovit nicio minge, dar sper că asta se va întâmpla curând, când lucrurile vor deveni mai clare şi va începe ridicarea restricţiilor", a adăugat ea.

Halep a mărturisit ce i-ar plăcea cel mai mult să facă după ce viaţa va reveni la normal: "Categoric, să merg la un restaurant şi să comand desertul meu favorit". AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguţ, editor online: Irina Giurgiu)


populare
astăzi

1 Oameni buni, vă dăm un sfat / Începând de anul ăsta, fiți pregătiți pentru orice!

2 Așa este în America...

3 VIDEO Imagini care trebuie văzute de la vizita lui Trump jr. în Groenlanda...

4 VIDEO „S-a terminat, Vladimir, nu mai există niciun imperiu. Ești un idiot!”

5 VIDEO Da, sunt ruși „sancționați” și „izolați”, „plângând” la Courchevel, în Franța...