Tenis - Simona Halep: Îmi place zgura de la Rouen

Tenis - Simona Halep: Îmi place zgura de la Rouen

Jucătoarea de tenis Simona Halep a declarat, miercuri, în conferinţa de presă care precede meciul din Fed Cup contra Franţei, că îi place zgura de la Rouen, fiind de părere este că este un teren asemănător celui de la Madrid.

''(...) În primul rând jucăm în sală şi mingea merge altfel, dar terenul îmi place mult, mie mi se pare asemănător cu cel de la Madrid. Este o zgură un pic mai tare dar totodată este multă zgură pe teren şi simţi mingea bine. Îmi place, dar nu aş vrea să compar terenul de la Roland Garros cu terenul acesta. E diferit din punctul meu de vedere dar amândouă sunt foarte bune'', a spus Halep.

Florin Segărceanu, căpitanul nejucător al echipei României, a afirmat, la rândul său, că sala în care va avea loc partida este una echilibrată pentru un meci de tenis.

''Sala este una cochetă din punctul nostru de vedere, este echilibrată pentru un meci de tenis. Ceea ce este important pentru noi şi cred că o să se întâmple este că o să avem o susţinere foarte numeroasă. Ştim, din ce informaţii avem, că vom avea mulţi spectatori din România şi vom echilibra astfel entuziasmul publicului francez'', a menţionat Segărceanu.

Întrebat cine va fi racheta nr. 2, Florin Segărceanu nu a dorit să o nominalizeze spunând doar: ''Aveţi răbdare!''.

Celelalte componente ale echipei, Irina Begu, Monica Niculescu, Raluca Olaru şi Mihaela Buzărnescu, s-au declarat încrezătoare înaintea partidei, fiecare subliniind că ar dori să intre pe teren şi menţionând că nu se simt diferit faţă de partida de la Ostrava, contra Cehiei.

''Cred că din 2014, de când am început acest parcurs, a fost unul foarte frumos, am fost unite, ne-am ajutat una pe alta şi cred că asta a contat cel mai mult: unitatea noastră. Legat de meciul trecut (cu Cehia) şi partida de acum nu cred că este o diferenţă, noi ne simţim la fel de bine, încercăm să ne facem treaba şi să fim cât mai relaxate'', a punctat Begu.

''Este foarte important că am mai multe jocuri în picioare acum, dar în rest nu mă simt diferit. Am încercat să fiu la fel de încrezătoare mereu şi să susţin echipa, pentru asta suntem aici, să facem un rezultat cât mai bun. Sper să avem un rezultat bun, mă simt bine. Pentru fiecare dintre noi ar fi un lucru minunat să intrăm şi să jucăm ca a doua jucătoare. Indiferent care vom fi, sunt sigură că vom lupta până la ultima minge. Important este că suntem prezente aici şi vom ajuta echipa cât de mult putem. Noi suntem pregătite, eu personal sunt pregătită pentru orice, să stau pe bancă sau să joc'', a afirmat Mihaela Buzărnescu.

Monica Niculescu a declarat că aşteaptă cu nerăbdare să joace dacă va fi nominalizată drept racheta nr. 2. ''Dacă voi fi nominalizată abia aştept să joc. Am avut emoţii incredibile în meciul cu Cehia, m-am simţit însă extraordinar pe teren şi vreau să retrăiesc acele momente. Sunt pregătită dacă trebuie să joc şi aş vrea tare mult acest lucru. Îmi place foarte mult sala şi vreau să mă bucur alături de suporteri'', a spus aceasta.

''Eu am trăit foarte intens meciul de dublu decisiv de la Ostrava din faţa televizorului şi bineînţeles că îmi doresc mult să fiu în teren de data aceasta şi să joc la un nivel foarte bun, la fel ca şi fetele data trecută, însă vom vedea cine va juca. Importante este să fie cea mai bună variantă pentru echipă şi să aducem victoria'', a arătat Raluca Olaru.

România va juca semifinala Fed Cup contra Franţei, la Rouen, pe 20 şi 21 aprilie.

Din echipa României fac parte Simona Halep, locul 2 WTA, Mihaela Buzărnescu, locul 30 WTA, Irina Begu, locul 83 WTA, Monica Niculescu, locul 132 WTA, şi Raluca Olaru, locul 34 WTA de dublu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Să vă fie rușine! Mori de foame sau ce?” / O rusoaică de lângă Belgorod a surprins forțele armate ruse în timp ce îi jefuiau casa

2 „Doamne-ajută să nu-mi iau nicio țeapă!” / Experiența spirituală trăită de Mircea Bravo la Eforie Nord

3 Asta e Rusia, oameni buni... Un fost prizonier de război ucrainean descrie torturile la care a fost supus timp de aproape doi ani în închisorile din c…

4 Bărbat din Cluj, păcălit prin „metoda șmen”. A rămas fără 2.000 de euro după ce un necunoscut l-a abordat pe stradă, în plină zi

5 „Ați vrut agitație? / Iat-o!” Cum au complotat ofițeri FSB ca să semene discordie în Statele Unite