Televiziunile lui Căncescu au primit licenţe de cablu. Vor emite şi după încetarea emisiei analogice
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a acordat, marţi, şapte licenţe prin cablu unor televiziuni din judeţul Braşov, între care şi MIX TV şi TVF, care sunt deţinute de Aristotel Căncescu, pentru a putea emite şi după 17 iunie, când va înceta emisia analogică terestră TV în România.
Televiziunile lui Căncescu au primit licenţe de cablu. Vor emite şi după încetarea emisiei analogice (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)
CNA a analizat, în şedinţa de marţi, o serie de solicitări primite de la societăţi care deţin televiziuni ce emit analogic terestru în localităţi din judeţul Braşov. Aceste societăţi au solicitat Consiliului acordarea unor licenţe audiovizuale prin reţele de comunicaţii electronice (prin cablu, n.r.) pentru a putea să emită şi după data de 17 iunie, când va înceta emisia analogică terestră în România.
"Este un pachet întreg de televiziuni din Braşov care, dacă nu ar face pasul acesta, de transfer în cablu, ar risca să nu mai poată emite după 17 iunie", a explicat Răsvan Popescu, vicepreşedinte al CNA şi cel care prezidează şedinţa de marţi a Consiliului.
Astfel, societatea Canaris SRL, care îl are ca asociat unic pe Aristotel Căncescu , preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, a solicitat CNA acordarea unor licenţe prin cablu pentru televiziunile sale Mix TV din Braşov şi TVF din Făgăraş.
Aflat în arest la domiciliu, Aristotel Căncescu a fost trimis în judecată, pe 17 decembrie 2014, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Braşov, el fiind acuzat de abuz în serviciu, luare de mită, spălare a banilor, trafic de influenţă şi instigare la tentativă la abuz în serviciu.
Prezentă la şedinţa CNA de marţi, Onelia Pescaru, reprezentanta societăţii Canaris SRL, a spus că televiziunile Mix TV din Braşov şi TVF din Făgăraş vor să îşi continue activitatea şi după 17 iunie, data la care va înceta emisia analogică terestră în România.
Răspunzând unor întrebări adresate de membrul CNA Radu Călin Cristea, Onelia Pescaru a spus că echipele celor două televiziuni nu au întâmpinat probleme de niciun fel după începerea problemelor în justiţie ale lui Căncescu.
"Nu există nicio rezervă în acest moment, nici din partea personalităţilor invitate", a spus Onelia Pescaru. "Audienţa noastră a crescut, poate şi pentru că mulţi au stat cu ochii pe noi să vadă şi ce se întâmplă cu acţionarul majoritar, aflat într-o situaţie foarte delicată", a spus Pescaru, precizând că societatea nu a fost afectată nici în privinţa clienţilor de publicitate.
Pe de altă parte, întrebată dacă Aristotel Căncescu mai are intenţii să se retragă din afacerile de media, aşa cum au afirmat în octombrie 2014, Onelia Pescaru a spus că acesta a renunţat la o parte din aceste afaceri. "Nu cred că se gândea la o renunţare deplină, ci doar la o reducere a afacerii", a precizat Onelia Pescaru. Ea a făcut referire la faptul că, în octombrie 2014, Aristotel Căncescu a cedat televiziunea Mix 2 Braşov unor colaboratori ai săi.
CNA a acordat, marţi, cele două licenţe prin cablu solicitate de societatea Canaris SRL. Decizia a fost luată cu unanimitatea voturilor membrilor prezenţi la acel moment în şedinţă (Florin Gabrea, Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea).
Pe de altă parte, CNA a acordat licenţe prin cablu şi altor societăţi care deţin în prezent licenţe analogice terestre în judeţul Braşov şi sunt în pericol să fie închise pe 17 iunie, respectiv: SC Necom Advertising SRL, pentru televiziunea Mix 2 din Braşov, SC Radioteleviziunea Transilvania SRL, pentru televiziunea RTT din Braşov, SC Radio SRL Braşov, pentru televiziunea Mix 3 din Predeal, şi SC Nova Press SRL, pentru Nova TV, staţiile din Braşov şi Făgăraş.
Totodată, SC Lugomedia SRL a primit o licenţă audiovizuală prin cablu pentru a emite după 17 iunie, pentru televiziunea Ten TV din Lugoj.
Sursa: mediafax.ro