Telefonul nu distruge doar sănătatea mintală, ci și corpul copilului

Telefonul nu distruge doar sănătatea mintală, ci și corpul copilului

Opt țări europene au interzis accesul cu telefoane mobile în școli, în ideea „pauzei digitale”, care să-i permită copilului să se concentreze. Specialiștii spun că telefonul nu distruge doar sănătatea mintală, ci și corpul copilului.

Fetiță care stă turcește uitându-se la telefon

Telefonul nu distruge doar sănătatea mintală a copilului,, ci și corpul

Unul dintre cei mai importanți dermatologi din lume a vorbit recent despre creșterea „gâtului tehnologic” la copii, din cauza faptului că s tau mereu cu capul aplecat în față când privesc telefoanele mobile.

La Congresul inaugural de estetică al Societății Regale de Medicină, la începutul acestei luni, Dr. Rowland Payne și Zoe Barley, studentă la medicină de la King's College din Londra, au prezentat noi cercetări care arată că, în timp ce într-o poziție verticală, capul uman cântărește 5 kg, când este ținut la 45 de grade. – unghiul în care majoritatea utilizatorilor de smartphone-uri își poziționează capul – sare la 22 kg. Apropo, este la fel de greu ca ceea ce americanii numesc un „dovleac de spectacol”, așa că nu e de mirare că adolescenții pe care îi vezi în autobuze și metrouri sunt atât de cocoșați. „Și va fi și mai rău”, scrie The Thelegraph.

Potrivit lui Payne, copiii sunt deosebit de sensibili la tensiunea în mușchii trapezi „care pot radia în mușchii ceafei, apoi în tâmple și în jos în mușchii maxilarului”. Atunci încep „migrenele”, „leziunile articulare” și „uzura dinților cu fisuri și obturații, așchii și coroane, tratamente de canal, endodonție și eventual implanturi”.

Adăugați asta la „mușchii nucleului slab” și la „stabilitatea slabă a trunchiului”. Profesorii au raportat că au văzut copii de până la patru ani – copii care au petrecut atât de multe ore prăbușiți peste dispozitive încât nu pot sta în picioare la o masă în școala primară – și ăsta e destul de un semnal de trezire.

Opt țări europene au interzis accesul cu telefoane mobile în școli, în ideea „pauzei digitale”, care să-i permită copilului să se concentreze pe studiu. Franța experimentează același lucru pe 55.000 de elevi, după ce un raport al experților a recomandat acomodarea treptată cu tehnologia - fără mobile până la 11 ani, între 11 și 13 un „dumbphone” - din acela vechi, cu butoane. Iar internet, după 15 ani.”

Premierul Australiei a anunțat introducerea unui mecanism național de control, care va respinge încercările copiilor sub 16 ani de a se conecta la rețelele de socializare.

Astfel de măsuri sunt discutate și în România: În timpul orelor de curs, elevii nu vor mai putea folosi telefoanele mobile. Aceștia fie le vor lăsa la intrarea în școală și nu le vor putea utiliza decât după încheierea programului, fie le vor depozita în clase, în cutii speciale și le vor folosi doar în pauze. Decizia rămâne însă la latitudinea unităților de învățământ , a declarat ministra educației, Ligia Deca, la un post de televiziune.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Se întâmplă ceva cu Donald Trump?

2 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Lucrătura e gata / Vlad Gheorghe anunță excluderea din Partidul DREPT a cinci dintre cei zece deputați

5 Priviți, un zid s-a prăbușit peste mașini, într-o parcare din București! Incidentul s-a petrecut înainte de cutremur