ȚEAPĂ OLIMPICĂ / S-au găsit peste 1.000 de echipamente posibil contrafăcute la firma care a furnizat echipamentul sportivilor de la JO

ȚEAPĂ OLIMPICĂ / S-au găsit peste 1.000 de echipamente posibil contrafăcute la firma care a furnizat echipamentul sportivilor de la JO

Percheziţii au loc, vineri, la firma care a furnizat echipamentul sportivilor de la Jocurile Olimpice, acesta fiind, conform Poliţiei, "susceptibil de contrafacere", iar de la Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) au fost ridicate documente.

UPDATE 22:50 - COSR: Nu s-au ridicat documente sau bunuri, nu au avut loc percheziţii sau cercetări la faţa locului

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) a anunţat, vineri, într-un comunicat pe site-ul oficial, că nu s-au ridicat documente de la sediul forului, subliniind că inspectori din cadrul IGPR - Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice "au înmânat reprezentanţilor COSR o ordonanţă de predare a unor înscrisuri considerate utile în cercetările ce se efectuează in rem".

UPDATE 19:11 - Poliţiştii au găsit alte aproximativ 1.200 de echipamente sportive posibil contrafăcute, similare cu cele cumpărate pentru lotul olimpic

În urma percheziţiilor care au avut loc vineri la firma care a furnizat echipamentul destinat sportivilor de la Jocurile Olimpice de la Rio 2016 poliţiştii au găsit 180 de echipamente sportive la COSR şi alte aproximativ 1.000 la sediul firmei ce a furnizat echipamentele care le-au creat probleme sportivilor, fiind ridicate şi mai multe documente legate de tranzacţiile comerciale cu astfel de produse, au arătat pentru News.ro surse apropiate anchetei.

Poliţiştii au indisponibilizat şi alte echipamente sportive similare cu cele care au ajuns la membrii lotului olimpic. În urma percheziţiilor care au avut loc vineri dimineaţă, la COSR au mai fost găsite alte 180 de articole sportive susceptibile că sunt contrafăcute, iar la sediul firmei care le-a furnizat au fost sigilate alte aproximativ 1.000 de astfel de produse. Poliţiştii au ridicat mai multe mostre care vor fi expertizate de specialişti urmând ca titularul mărcii originale să comunice prejudiciul care i-a fost adus în urma contrafacerii, arată surse apropiate anchetei.

Potrivit aceloraşi surse, există şi alte firme şi cluburi sportive care au achiziţionat astfel de echipamente sportive. Sursele citate nu au putut preciza şi care sunt aceste cluburi.

De asemenea, în urma percheziţiilor de vineri au fost ridicate şi documente legate de achiziţiile acestor articole sportive susceptibile de a fi contrafăcute.

Poliţiştii au făcut trei percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, la sediul social şi la punctele de lucru ale societăţii comerciale specializate în comerţ cu articole sportive. Potrivit unor surse judiciare, este vorba de firma Pax Creative Sports.

De la COSR au fost ridicate copii ale contractelor de achizitii, precum copii dupa caietele de sarcini ale licitaţiilor de echipament sportiv, potrivit unor surse judiciare.

"Din primele cercetări a rezultat că firma în cauză ar fi încheiat şi derulat relaţii contractuale cu autorităţi contractante din domeniul activităţilor sportive, furnizând echipamente sportive susceptibile a fi contrafăcute", spun poliţiştii.

Cercetările sunt continuate pentru comiterea infracţiunilor de contrafacere a unei mărci şi punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.

Firma Pax Creative Sports a fost înfiinţată în 2010 şi are ca obiect principal de activitate "comerţul cu ridicata al îmbrăcămintei şi încălţămintei".

Firma are doi asociaţi, Viorel Andreesu şi Ion Zamfirescu, iar administrator este Ion Zamfirescu.  

Gazeta Sporturilor a relatat că echipamentul sportivilor români din lotul olimpic, realizat de firma Kappa, este de proastă calitate, că pantalonii s-au descusut, iar culoarea rămâne imprimată pe piele.

O discuţie cu Sabina Dumitrache, responsabilul contractului olimpic de la firma Pax Creative, a relevat că defectele au fost semmnalate imediat după recepţia echipamentului, distribuitorului zonal Kappa din Serbia.

Întrebată când a remarcat că este prost echipamentul, Sabina Dumitrache a spus că aceasta s-a întâmplat în 7 iulie, la livrare.

"Am văzut ce aţi văzut şi dumneavoastră, că pe etichetă este Sol’s Europe. Din treninguri curgeau aţele! În loc de S ne venise XS. Erau nefinisate ca lumea", a precizat ea.

"Noi am ridicat echipamentul din depozitele Kappa din Italia. Deşi avem contract cu sârbii, îi considerăm furnizori şi pe Kappa Italia. Eticheta nu e a lor! Materialele sunt de calitate. Dar probabil că au subcontractat undeva tot în Italia şi etapa de curăţare şi de finisare n-a mai fost deloc făcută. Din cauza timpului restrâns. Dar asta nu ne interesează pe noi. Ne-au livrat echipament sportiv fără calitatea Kappa", a declarat Dumitrache.

Ea a adăugat că la recepţia mărfii s-a constatat faptul că "nu este echipament SMU (special made unit – personalizat), ci sunt, practic, echipamente de serie personalizate cu brandul Kappa şi cu siglele Team Romania".

News.ro




populare
astăzi

1 „Curând începe un nou război uriaș”. Anunțul îngrijorător al comandantului român care a pătruns pe teritoriul Rusiei înaintea ucrainenilor

2 VIDEO Hopaaa, ce avem noi aici?

3 „Multe dintre ele sunt femei de afaceri, au business-uri și funcții importante” / Prostituatele românce dintr-o mare capitală europeană, filmate de un v…

4 „Mergeți la pensie și nu mai încercați să păcăliți electoratul!” / O fostă consilieră devoalează jocurile lui Băsescu

5 Ciudată poveste...