Te doare burta? Când trebuie să mergi de urgență la spital

Te doare burta? Când trebuie să mergi de urgență la spital

Durerea de burtă este un simptom frecvent întâlnit, iar cauzele acestui disconfort pot fi numeroase: de la o simplă indigestie, până la afecțiuni deosebit de grave, care trebuie descoperite și tratate cât mai repede posibil.

CPU SANADOR jpg

Atunci când o durere abdominală apare brusc, este foarte intensă și nu cedează cu medicație obișnuită, sau când este însoțită de alte semne și simptome severe, precum vărsături, febră și frisoane, diaree sau scaun cu sânge, este indicată prezentarea la un compartiment de primiri urgențe.

În aceste situații, durerea de burtă poate fi manifestarea unei urgențe digestive , precum hemoragia digestivă, pancreatita acută, apendicita, peritonita, ocluzia sau ischemia intestinală. Prin urmare, este esențială stabilirea diagnosticului corect și administrarea tratamentului necesar, pentru a preveni complicațiile, care pot ajunge până la deces. Analizele de laborator și investigațiile avansate sunt importante pentru identificarea cauzei care a produs durerea abdominală severă și eventuale alte manifestări clinice asociate.

În Compartimentul de Primiri Urgențe de la Spitalul Clinic SANADOR, singurul din sistemul privat de sănătate din România, pacienții cu simptomatologie care indică o urgență digestivă sunt evaluați prompt și complet, de o echipă medicală cu experiență.

Analizele de laborator sunt efectuate la patul bolnavului prin protocol point-of-care, pentru descoperirea unei posibile infecții și analizarea altor parametri importanți pentru starea de sănătate. De asemenea, investigațiile imagistice avansate sunt disponibile nonstop și pot include RMN sau CT abdominal. În funcție de indicație, pacienții au acces și la proceduri de endoscopie digestivă realizate în sistem de urgență la Spitalul Clinic SANADOR, în cele mai bune condiții de confort și de siguranță, cu sedare asigurată de un medic ATI.

La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții cu urgențe medicale beneficiază și de consultații de specialitate, datorită celor 26 de linii de gardă care funcționează permanent, inclusiv linie de gardă de gastroenterologie, linie de gardă de chirurgie generală și ATI. Astfel, atunci când este necesară o intervenție chirurgicală pentru o urgență digestivă, operația poate fi efectuată la orice oră din zi și din noapte. Intervențiile chirurgicale se desfășoară într-unul dintre cele mai bine dotate blocuri operatorii din România, cu sprijinul Secției de Anestezie și Terapie Intensivă de categoria I.

Spitalul Clinic SANADOR deține și o flotă proprie de ambulanțe echipate conform standardelor în vigoare la nivel național, pentru acordarea de asistență medicală avansată prespitalicească și transport specializat la spital. Ambulanțele SANADOR pot fi chemate prin apel la dispeceratul propriu – telefon 021.9699.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Prima țară unde doctorițele și profesoarele sunt obligate să se prostitueze ca să supraviețuiască

2 Suspectă treabă! / Voi ați citit ce spune ministrul Energiei despre manevra prin care Ungaria vrea să cumpere E.ON Energie România?

3 Foarte interesante amănunte...

4 Nici pe asta n-au mirosit-o serviciile? / Curg dezvăluirile despre „afacerea MVM Ungaria-E.ON România”

5 Victor Ponta s-ar fi întâlnit cu Donald Trump la Mar-a-Lago